POMOĆ NA PROJEKTIMA

Zastupnik koji se predomislio oko proračuna ušao u Forum branitelja Bandićeve stranke

16.01.2019 u 11:24

Bionic
Reading

Stranka rada i solidarnosti, koju vodi Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, osnovala je jučer svoj Forum branitelja, odnosno Domovinski zbor Stranke rada i solidarnosti. Ta vijest sama po sebi ne bi bila interesantna da u Predsjedništvo Foruma nije izabran i general Jozo Miličević

Miličević je, podsjetimo, jedan od trojice zastupnika koji su dva tjedna prije izglasavanja gradskog proračuna za 2019. godinu tvrdili da ga neće podržati, a onda su na sjednici Skupštine Grada digli ruku za njega.

Miličević je ušao u Skupštinu na Nezavisnoj listi Sandre Švaljek, a kad je Švaljek pronašla sreću u Hrvatskoj narodnoj banci, postao je nezavisni zastupnik.

Međutim, iako se našao u Forumu branitelja Bandićeve stranke, Miličević kaže da nije njen član.

'Nisam ušao u Bandićevu stranku. I dalje sam nezavisni zastupnik. Oni su me samo zamolili da im kroz Forum pomognem na određenim projektima', pojasnio je Miličević.

Za predsjednika Foruma branitelja izabran je general Vlado Šindler, potpredsjednik je Ivan Rašić, a tajnik Miro Laco. Za počasnog predsjednika aklamacijom je uz buran pljesak izabran Miodrag Demo.

Članovi Predsjedništva uz spomenutog Miličevića su: Petar Bajan, Miljenko Balaško, Branko Borković, Darko Katuša, Slavko Kojić, Vesna Mihaljević, Nenad Predovan, Željko Stanilović, Stjepan Sučić i Marijan Tomurad.

Šindler je iznio programska načela tog foruma i naglasio da je njegova glavna zadaća jačanje ugleda i statusa branitelja Domovinskog rata.