IZGLASAN ZAKON O GOLFU

Zastupnici HDZ-a pozlilo, ali se morala vratiti dat svoj glas

  • Autor: Hina 7 tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.12.2008 23:15
  • Objavljeno 15.12.2008 u 20:25
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Hrvatski je sabor donio je Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a kvorum su, nakon izlaska oporbe, ali i dijela vladajućih, činili i manjinski zastupnici Nazif Memedi i Deneš Šoja

U dramatičnoj završnici jesenskog zasjedanja Sabor je usvojio Zakon o golfu i poljoprivrednom zemljištu unatoč tome što je izlaskom većine oporbe iz sabornice cijelu večer kvorum visio o niti. Vladajuće su spasila trojica zastupnika Glavaševa HDSSB-a te dvojica zastupnika nacionalnih manjina Nazif Memedi i Deneš Šoja, zahvaljujući kojima je u sabornici bilo potrebnih 77 zastupnika.

Sabornicu je napustio i HSU-ovac Silvano Hrelja, ističući da se obvezao činiti kvorum samo za poljoprivredno zemljište. Unatoč tomu, taj je zakon donesen glasovima 77 zastupnika.

Milorad Pupovac (SDSS) potvrdio je novinarima da su se zastupnici nacionalnih manjina dogovorili da neće podržati donošenje Zakona o poljoprivrednom zemljištu, za koji SDSS tvrdi da zadire u pravo privatnog vlasništva. Pupovac tvrdi i da je Memedi, koji je tada bio u Sarajevu, obećao da će podržati zahtjeve ostalih zastupnika manjina.

"Većina u Klubu nacionalnih manjina odlučila je da kolege Šoju i Memedija nakon ovoga ne smatraju članovima Kluba", rekao je novinarima Pupovac, koji tvrdi da su njih dvojica i ranije opstruirali rad kluba.

'Na pitanje hoće li SDSS raskinuti koaliciju s HDZ-om, odgovorio je kako će o tome odlučiti stranačka tijela.'Ne znam zašto je to problem. Ovaj zakon ne zadire u prava nacionalnih manjina", rekao je Šoja novinarima u Saboru, te dodao da je za zakon, između ostaloga, glasao i zato što je Vlada prihvatila dio njegovih prijedloga.

'Ništa nismo dogovorili na Klubu i ne može mi se spočitnuti da sam nešto prekršio. Ostajem u Klubu, a ako oni misle da ne, onda OK', rekao je Memedi.

Koliko je HDZ bio očajan u borbi da izglasa Zakon o golfu potvrđuje i činjenica da je Suzani Bilić-Vardić (HDZ), pozlio za vrijeme sjednice pa su je kolege izvele van, dali joj šećera i vode, nakon čega se vratila u sabornicu, u kojoj je ostala do kraja glasovanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi