DO DALJNJEG POD ZAŠTITOM

Zašto Joca Amsterdam prijeti Karamarku?

30.03.2012 u 08:25

Bionic
Reading

Nakon sigurnosne procjene SOA-e bivšem ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku je ostavljena policijska zaštita. Navodno, sve zbog prijetnji Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam

Sretenu Jociću sudi se za ubojstvo Ive Pukanića, a već je nekoliko puta odgovornost za to pokušao prebaciti na Karamarka. Sada mu iz zatvorske ćelije zaprijetio smrću, izvještava HRT.

'Morate procijeniti svaku prijetnju i u ovom trenutku Karamarku ostaje zaštita', izjavio je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

Politolog Darko Petričić nije iznenađen tim prijetnjama. Smatra da je Karamarko u slučaju Pukanić prevario javnost.

'Ministar policije ne zna što je bilo u sefu Ive Pukanića? Vjerojatno su ti dokumenti bili ključni za Pukanićevo ubojstvo. Ta prijetnja bivšem ministru uopće me ne čudi', kazao je Petričić.

Jocić tvrdi da je žrtva urote iza koje stoji Stjepan Mesić. Petričić, koji je upravo dobio spor zbog klevete protiv Mesića, tvrdi kako ne vjeruje da je naručitelj Pukanićeva ubojstva došao izvana. Uvjeren je da se radi o nekome tko je vrlo blizak prethodnoj vlasti.

Karamarko kao bivši ministar ima pravo na još dva mjeseca policijske zaštite. Hoće li mu biti i produljena, njegov nasljednik Ostojić nije želio reći.