POST NA FACEBOOKU

Zašto je Plenković odbacio Hasanbegovića? Markić ima odgovore

19.10.2016 u 09:29

Bionic
Reading

Željka Markić iz udruge U ime obitelji na svom se profilu na Facebooku u poduljem postu osvrnula na činjenicu da je Zlatko Hasanbegović izvisio iz kadrovske križaljke mandatara Andreja Plenkovića te je poručila da je Hasanbegovića naslijedila njegova suprotnost

'Zlatko Hasanbegović prvi je HDZ-ov ministar kulture u posljednjih 15 godina koji je prestao novcem poreznih obveznika financirati lijevo-liberalne udruge, medije i kulturne projekte koji su uništavali hrvatsku kulturu, a kako bi osigurao da ga ne napadaju. Zbog toga su se na njega udruženim naporima obrušili SDP, HNS, satelit Beljak te o njima ovisne udruge i većina medija. Svi oni večeras slave', napisala je sinoć Markić.

'Novi je mandatar imenovao Hasanbegovićevu suprotnost', napominje i kreće s nabrajanjem mogućih razloga zbog kojih bi mandatar odabrao ministricu kulture kojom je oduševljena oporba, a nezadovoljan velik dio onih koji su mu omogućili da postane mandatar.


Misli da je jedan od razloga neslaganje Plenkovića s Hasanbegovićevim 'antikorupcijskim i antitotalitarnim potezima'. Jedan od razloga je, misli Markić, i mogućnost da Plenkovićeva taština nije mogla podnijeti da mu zbog Hasanbegovića lijepe etiketu desničara.

Možda je od Hasanbegovića odustao i zbog Milorada Pupovca, a možda Plenković dijeli stavove Nine Obuljen o Domovinskom ratu…

'Da ne nabrajam dalje, mogući razlozi su jedan gori od drugoga. Jedno je sigurno - micanjem iz Vlade ministra s najviše preferencijalnih glasova, koji je jedini, na institucionalni način, krenuo rješavati korupciju u svom resoru - mandatar je dao potpuno novo značenje riječi vjerodostojnost. Čijeg je to povjerenja bio dostojan Andrej Plenković?', zaključuje.