ZLATKO HASANBEGOVIĆ:

'Nastavljam, vjeran bogu i narodu koji me izabrao'

18.10.2016 u 21:17

Bionic
Reading

Zlatko Hasanbegović, tehnički ministar kulture, u kratkoj izjavi novinarima na izlasku iz središnjice HDZ-a, po završetku stranačkih sjednica na kojima je mandatar Andrej Plenković predstavio HDZ-ovcima svoj izbor za sastav Vlade, poručio je da prihvaća odabir da njegova nasljednica na ministarskoj funkciji bude Nina Obuljen Koržinek, znanstvena suradnica u Institutu za razvoj i međunarodne odnose. Zanimljiv je, međutim, izbor riječi kojima je to učinio

'Poznato je što su o tome mislili i misle pristaše i birači HDZ-a. Tko je i što je uvažena gospođa Obuljen je također poznato, kojim krugovima pripada je također poznato. Jedina je nepoznanica bio konačni odabir Andreja Plenkovića, izbor je legitiman i objavljen. Proizlazi iz volje saborske većine i ja ga prihvaćam. Politički život se nastavlja, izabrani sam zastupnik u Saboru, nastavit ću političko djelovanje, vjeran bogu i narodu koji me izabrao', kazao je Zlatko Hasanbegović.

Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Andrej Plenković, podsjetimo,izuzetno cijeni Ninu Obuljen, koju je dio braniteljskih udruga optužio za izravnu umiješanost u navodni kriminal u HAVC-u, ali i za oporezivanje knjiga o Domovinskom ratu, tvrdeći da ih je 2008. kao djelatnica ministarstva kulture proglasila šundom.

Plenković je ranije podsjetio da je Obuljen bila državna tajnica u vladi HDZ-a, u kojoj je bio i on.

'Ima veliko iskustvo, cijeli svoj život je posvetila hrvatskoj kulturi, ima značajnu europsku dimenziju. Izuzetno je cijenim', rekao je Plenković za vrijeme svog posljednjeg boravka u Bruxellesu, kada je podnio ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu.