PAKLENA SMRT U BALINCIMA

Zarobljen u smrskanom automobilu – živ izgorio

23.12.2010 u 20:27

Bionic
Reading

'Strašan je osjećaj znati da je u automobilu čovjek koji zapomaže, a vi mu ne možete pomoći. Nisam oka sklopio cijele noći i ta mi je stravična slika još pred očima', kaže očevidac tragedije

Nepotpune informacije o stravičnoj sinoćnjoj prometnoj nesreći kod Balinaca, selu dvadesetak kilometara udaljenog od Slatine, u kojoj je živ izgorio vozač, danas prijepodne dobile su nove, doduše, još uvijek neslužbene dimenzije.

Neslužbeni podaci govore kako je riječ o Milanu P. (46) iz Mačkovca, ocu dvoje djece, branitelju u mirovini. Sinoć je oko 23 sata krenuo na put kući iz Voćina i navodno je svoj skori dolazak supruzi najavio mobitelom.

Negdje oko 23.30, nadomak sela u kojemu je živio, nije svladao zavoj, sletio je s ceste, probio zaštitnu ogradu manjeg mosta i zabio se u stablo.

'Probudila me strašna buka, lom metala i zvuk stakla. Brzo sam istrčao na ulicu i stotinjak metara dalje ugledao automobil. Odmah sam ušao kući po mobitel i pozvao policiju. Potrčao sam pomoći čovjeku u nevolji', priča Dragan Tomljenović, stanovnik Balinaca. Međutim, dogodilo se nešto čemu se nije nadao.

'Iz automobila je buknuo plamen, a dok sam stigao do njega bio je već toliko velik i jak da mu nisam mogao prići. Nikad nisam vidio tako nešto. Uplašile su me i eksplozije koje su dolazile iz automobila, ne znam od čega su. Jedna, druga, treća… Sada razmišljam da možda nije riječ o zračnim jastucima. Sve je izgorjelo u dvije-tri minute. Strašan je osjećaj znati da je u automobilu čovjek koji zapomaže, a vi mu ne možete pomoći. Nisam oka sklopio cijele noći i ta mi je stravična slika još pred očima', kaže ovaj očevidac tragedije.

Još mu je bilo teže kad se u selu saznalo tko je stradao, premda službeni nalazi obdukcije stradaloga tada još nisu bili poznati, a automobil je izgorio do neprepoznatljivosti. Bio je to njegov školski kolega.

Na mjestu tragedije zatekli smo i Milana Dundovića, načelnika općine Mikleuš koji je s tragično preminulim bio u prijateljskim odnosima gotovo trideset godina, još iz školskih dana. Kaže da je Milan P. bio izuzetan čovjek, aktivan član DVD-a u Četekovcu te da se na njega moglo računati u svakom pogledu. Ove je godine, tvrdi, kupio i Škodu Octaviju u kojoj je sinoć i poginuo.