MIKULIĆ TRAŽI ČOVJEKA ZA MEDIJE

Zapošljavanje u Skupštini Grada Zagreba dvije sjednice prije kraja

27.03.2017 u 20:34

Bionic
Reading

Lokalni izbori se bliže, do kraja postojećeg saziva Skupštine Grada Zagreba preostale su dvije sjednice, ali potreba za zapošljavanjem nije nestala. Naime, raspisan je natječaj za radno mjesto stručnog referenta za odnose s medijima u kabinetu predsjednika Skupštine Andrije Mikulića (HDZ)

Zapošljavala li se to u gradskom parlamentu jer postoji stvarna potreba za čovjekom u uredu predsjednika ili je Mikulić odlučio u fotofinišu svog mandata zaposliti sebi odanu sobu, pitanje je koje se samo po sebi nametnulo.

Naime, već neko vrijeme spekulira se o tome da je ta pozicija namijenjena Eni Ercegovac koja ga u stopu prati na javnim događajima. No Mikulić za tportal kaže kako je natječaj javan i da se na njega mogu javiti svi koji ispunjavaju uvjete.

'Ena Ercegovac zadužena je za moj hodogram i koordinaciju Skupštinskih i stranačkih događanja. To što nije zaposlenica Skupštine ne znači ništa', pismeno nam je odgovorio Mikulić.

Na upit zašto nije koristio postojeće resurse budući da za tu svrhu ima nekoliko ljudi na raspolaganju, tvrdi da je uvidio, kada je stupio na dužnost, da u Kabinetu predsjednika nedostaje osoba za obavljanje poslova koji se odnose na komunikaciju predsjednika i potpredsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba s medijima te obavljanje poslova i aktivnosti predsjednika Gradske skupštine u vezi s predstavljanjem i javnošću rada Gradske skupštine.

Iako bi se očekivalo da se za to mjesto traži VSS, u natječaju stoji da se traži VŠS, odnosno prvostupnik novinarstva ili druge struke s područja politilogije ili informacijskih i komunikacijskih znanosti te najmanje godinu dana radnog iskustva.

No Mikulić ističe da je te poslove do sada obavljala službenica na radnom mjestu stručnog referenta za odnose s medijima za koje je propisana srednja stručna sprema.

'Stoga je u Kabinetu predsjednika Gradske skupštine predložena sistematizacija radnog mjesta višeg referenta za odnose s medijima', napominje predsjednik Skupštine.

Ena Ercegovac navela je pak kako za radno mjesto ispunjava uvjete, ali da još ne zna hoće li se na njega javiti.

'Glupo je pričati da je natječaj raspisan za nekog ako je on javan', kazala je Ercegovac.