ne pridržavaju se mjera

Zaposlenici austrijskog ministarstva imali koronaparty na balkonu, oporba traži ostavku ministrice

20.04.2020 u 11:51

Bionic
Reading

Austrijska oporba napala je tijekom vikenda vladajuću Narodnu stranku Austrije (ÖVP) nakon što je Slobodarska stranka Austrije (FPÖ) objavila videosnimku na kojoj se vidi kako petero zaposlenika ministarstva gospodarstva bez zaštitne opreme boravi u skupini na terasi zgrade tog ministarstva, što je u medijima proglašeno 'koronapartyjem'

Sporna fotografija se pojavila na jednom blogu sklonom Slobodarskoj stranci, koja je i objavila fotografiju, navodeći da su zbog nepoštivanja epidemioloških mjera potrebne hitne sankcije i smjena ministrice gospodarstva Margarete Schramboeck.

Glavni tajnik Slobodarske stranke Michael Schnedlitz zatražio je u subotu od ministrice neopozivu ostavku kazavši da je riječ o besramnom ponašanju te da za pojedince vrijede dvostruka mjerila.

Na fotografiji se vidi pet osoba na jednom od balkona zgrade ministarstva gospodarstva kako stoje jedni pored drugih, bez zaštitnih maski i potrebnog razmaka, a koje austrijska vlada traži od svojih građana.

Ministarstvo gospodarstva reagiralo je na fotografiju komentarom da ponašanje petero zaposlenih nije prihvatljivo te da su opomenuti. Uz to, ministarstvo je odbilo ocjene da je riječ o koronapartyju, ali da nije prihvatljivo da se pet osoba nalazi na tako tijesnom prostoru.

Na zahtjev Slobodarske stranke za ministričinom ostavkom resorno ministarstvo nije reagiralo. Priopćeno je tek da se na balkone zgrada ministarstva više ne smije izlaziti.