nije mogla odoljeti

Zaposlenica policije 'maznula' 130 tisuća kuna, pokušala se obraniti bizarnom pričom

07.02.2022 u 16:40

Bionic
Reading

Iz još jednoga sefa u zgradi kriminalističke policije u Heinzelovoj nestao je novac, te kao i u slučaja famoznoga sefa tadašnjega šefa Odjela organiziranoga kriminaliteta Željka Dolačkoga, ponovno je po svemu sudeći 'insajderski posao'. No ovaj put nije osumnjičen policajac već namještenica koja radi u Nalaznom odjelu, uredu pri policiji gdje se čuvaju stvari koje građani izgube i kojima se traži vlasnik, piše Jutarnji list

Priča kojom je navodno pokušala zamaskirati krađu novca, a radi se o otprilike 130.000 kuna u raznim valutama, prilično je bizarna, a upravo zbog toga potaknula je policajce da fokus istrage okrenu prema spomenutoj namještenici. Ona je, navodno, nedavno prijavila da je u svojem uredu u Heinzelovoj napadnuta i opljačkana od strane nepoznatoga napadača koji joj je injekcijom ubrizgao omamljujuće sredstvo, a zatim opljačkao novac koji su čuvali u Nalaznom uredu.

Međutim, njezina priča policajcima se činila prilično nevjerojatnom pa su započeli istragu u kojoj su zaključili da je njihova kolegica čitav slučaj izmislila te prisvojila novac. Protiv nje će najvjerojatnije uslijediti kaznena prijava zbog pronevjere i lažnoga prijavljivanja kaznenoga djela, piše Jutarnji list. O svemu se oglasila i zagrebačka policija.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo "Lažno prijavljivanje kaznenog djela" i "Pronevjera" na štetu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijske uprave zagrebačke.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičena kao namještenica u Odjelu pisarnice, početkom veljače 2022. godine, lažno prijavila da je nepoznati počinitelj – muškarac – uporabom medicinske igle nad njom na radnom mjestu u Policijskoj upravi zagrebačkoj počinio razbojništvo i otuđio novac, iako je znala da navedeno nije istina.

Naime, kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena, od srpnja 2021. do siječnja 2022. godine, kao namještenica u Policijskoj upravi zagrebačkoj, u nekoliko navrata protupravno prisvojila 130.000,00 kuna, a koji novac joj je bio povjeren u radu.

Materijalna šteta iznosi oko 130.000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici su kaznenu prijavu podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.", priopćila je policija.