TURSKI MINISTAR ERGUN

'Zaostajanje BiH za Hrvatskom sramota je za EU'

Bionic
Reading

Ministar znanosti, industrije i tehnologije Republike Turske Nihat Ergun poručio kako je zaostajanje BiH na putu prema članstvu u EU-u u odnosu na susjednu Hrvatsku 'jedna od dvije velike sramote Europske unije na ovim prostorima'

'Hrvatska postaje članica EU-a. Zašto i BiH ne bi bio isto? Europa već ima jednu veliku sramotu zbog događanja na ovim prostorima, ovo je druga sramota. To ćemo iznijeti na svim platformama EU ubuduće, kao što smo radili i dosad, jer i EU mora biti preispitan', pojasnio je Ergun na Europskoj konferenciji tehnologije i društva održanoj na Međunarodnom sveučilištu u Sarajevu (IUS).

On je rekao kako Europska unija (EU) okreće leđa dinamičnoj zemlji poput Turske, ali i zemlji poput BiH, naglašavajući kako je 'zadnje što EU treba raditi upravo okretanje leđa Bosni i Hercegovini'.
'BiH je u srcu Europe, a EU, kao što je zatvorila oči na prijašnja događanja u ovoj zemlji, na njenom putu prema članstvu u EU-u sada se vodi dvostrukim standardima. S jedne strane Hrvatska s lakoćom ulazi u EU, dok se s druge strane BiH ne pomaže ni da riješi političke i probleme u administraciji', izjavio je Ergun.