Ljubo Pribić

Zamjenik šefa zatvora u Osijeku zatražio razriješenje: Mamić ga spominje u svom famoznom iskazu i to više puta

18.03.2021 u 18:37

Bionic
Reading

Zamjenik šefa zatvora u Osijeku Ljubo Pribić zatražio je razriješenje zbog slučaja Mamić, potvrđeno je RTL-u u Ministarsvu pravosuđa

Podsjećamo, Pribić se nalazi na jednoj od fotografija koje je Zdravko Mamić na USB sticku poslao u USKOK, javlja RTL.

Kako je sam Mamić rekao na press konferenciji prekjučer, fotografija na kojoj se nalazi Pribić nastala je na proslavi godišnjice braka obitelji Miljević u vikendici u Buševcu nedaleko od Velike Gorice.

Mamić u svom iskazu koji je prenio jučer Jutarnji list, na početku tvrdi da mu je 24.7.2017. na stadionu Dinama, nakon završetka utakmice između Hrvatske i Ukrajine, prišao jedan čovjek koji ga je pitao može li do njega doći gospodin Ljubo Pribić (zamjenik upravitelja zatvora u Osijeku) s još nekim ljudima. Mamić navodi da je Pribiću nabavio karte za tu utakmicu te da ga je osobno poznavao, stoga je rekao da oni dođu do njega.

Izvor: Pixsell / Autor: Denis Kapetanovic

'Gospodin Pribić je u ložu Maksimir ušao s nekoliko ljudi i predstavio mi je tu gospodu kao suce koji će mi suditi u Osijeku. To su bili suci Darko Krušlin, Zvonko Vekić te njihov prijatelj Zoran Škorić, direktor i vlasnik Osijek Koteksa. Dugo smo razgovarali i pričali o mom predmetu i budućem suđenju u Osijeku. U jednom trenutku sam skinuo sat s ruke, marke Audemars Piguet, i stavio ga na ruku Darka Krušlina. On je otišao s mojim poklonom na ruci u Osijek. Svemu ovome je prisustvovao osječki poduzetnik Drago Tadić koji se cijelo vrijeme s nama družio i pio. Poslije ću objasniti zašto je gospodin Drago Tadić bio s nama, uz gospodina Škorića, gospodina Pribića i gospodina Vekića', kazao je Mamić.

Kazao je i da je Pribić nakon tog druženja u više navrata dolazio kod njega na stadion i kod Vlatke Peras, predsjednice Uprave GNK Dinamo, po sportsku opremu za sebe, suce Krušlina i Vekića te da se radilo o trenirkama, dresovima i tenisicama od Dinama i hrvatske reprezentacije. Mamić tvrdi da su kasnije Pribić i suci naručivali dresove Real Madrida s potpisima Luke Modrića i Matea Kovačića koje im je prenosio osječki poduzetnik Drago Tadić (koji je 2018. pobjegao u BiH nakon što je pravomoćno osuđen u aferi pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda).

  • +3
Konferencija za medije Zdravka Mamića u Mostaru Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

'Ostao sam na stadionu, a Robi Palić je odvezao gospodina Vekića u grad gdje ga je čekala prijateljica Nataša. Onda se Robi Palić vratio po mene. To je bio, siguran sam, vikend - subota. Na tom viđenju mi je sudac Vekić rekao da mu je sudac Krušlin najbolji prijatelj i da će njih dvojica riješiti oslobađajuću presudu i da bi trebalo počastiti gospodina Krušlina, na što sam mu predao već rečenih 100 tisuća eura da oni to podijele. Nakon toga smo se učestalo počeli nalaziti i u Zagrebu i u Osijeku', tvrdi Mamić.

Navodi da su se on i Vekić redovito viđali u restoranu Zelenjak, na adresi Zelenjak 35, u maloj sobici u sklopu restorana. Mamić tvrdi da je u prvih nekoliko susreta pokupio suca Vekića i njegovu prijateljicu Natašu ispred hotela Sheraton ili Westin u koje ih je, kako tvrdi, smještao i plaćao im smještaj. Mamić govori i da misli da im je nekoliko puta smještaj platio i GNK Dinamo jer je rezervacije hotela za Vekića i Natašu vršio preko Vlatke Peras, a ona je u nekoliko navrata platila fakture hotelu.

Mamić u audio snimci ponovno spominje kako su Vekić i Nataša dolazili vikendom u Zagreb, spavali u Sheratonu ili Westinu, a te račune bi plaćao Dinamo fakturom ili karticom ili bi im on osobno predao novac jer se bojao da ne ostavi kakve tragove. Mamić tvrdi da se u tom periodu dogovorio s Vekićem da će njegova prijateljica Nataša, njena kćer Ena, njegova supruga Marina i on dočekati novu 2018. godinu u Dubaiju. Mamić tvrdi da je kupio avionske karte za njih troje, predao ih Vlatki Peras u kuverti, a ona ih je predala Ljubi Pribiću koji je Vekiću i Nataši avionske karte predao u Osijeku.