'SIGURNA DESTINACIJA'

Zakupljeni hotel u Trilju zasad bez smještaja zaraženih turista

29.07.2020 u 21:42

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska županija zakupila je hotel "Sv. Mihovil" u Trilju kao karantenu za strane turiste pozitivne na koronavirus ili one koji su bili u kontaktu sa zaraženima, ali dosad se nitko nije koristio tim smještajem, doznaje se od načelnika Županijskog stožera Civilne zaštite Luke Brčića.

"Naša županija je zakupila svih 25 soba hotela 'Sv. Mihovil' u Trilju za srpanj i kolovoz da u njega u slučaju potrebe budu smješteni strani turisti s lakšim oblikom bolesti koronavirusa ili oni turisti koji su bili u kontaktu sa zaraženima, ali srećom u srpnju nijedan turist nije imao potrebu za takvom karantenom", rekao je za Hinu Brčić, koji je i splitsko-dalmatinski dožupan.

Objasnio je da je hotel "Sv. Mihovil" u Trilju predviđen za smještaj, to jest karantenu eventualno oboljelih stranih turista iz priobalnoga i kopnenog dijela Splitsko-dalmatinske županije, a na otocima, primjerice na Braču i Hvaru, lokalne zajednice također su osigurale prostor za potrebe eventualno zaraženih stranih turista.

Po njegovim riječima, turisti u dosadašnjem dijelu sezone nisu imali potrebe koristiti se takvim smještajem ni na otocima ni na kopnu, što je pozitivno za hrvatski turizam u svijetu jer pridonosi "našem ugledu kao sigurna turistička destinacija".