REKORDAN ULOV U LICI

Zagrepčanin uhićen s pola kilograma marihuane

09.11.2012 u 12:08

Bionic
Reading

Na konferenciji za novinare u PU Ličko-senjskoj, načelnik PU LS-a Ante Podnar izvijestio je novinare da su policijski službenici jučer (četvrtak) dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Zagreba zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga

Njega su policijski službenici tijekom redovne kontrole u cestovnom prometu zaustavili u osobnom vozilu marke Škoda Fabia zagrebačkih registarskih oznaka u mjestu Bjelopolje (Općina Plitvička jezera) te su izvršenom kontrolom utvrdili da je za njim raspisano više tjeralica zbog počinjenih kaznenih djela imovinskog karaktera pa je uhićen.

Daljnjom kontrolom odnosno vizualnim pregledom vozila policajci su uočili biljnu materiju koja podsjeća na opojnu drogu marihuanu, na osnovi čega je od državnog odvjetnika ishodovan nalog za pretragu vozila. Pretragom je pronađeno pola kilograma (458,7 grama) opojne droge marihuane, digitalna vaga i razni provalnički alat. Na konferenciji za novinare načelnik Podnar istaknuo je da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je isti nabavio drogu na području Zadra radi daljnje preprodaje.

'S obzirom na prethodno navedene okolnosti, kao i na pronađeni provalnički alat, ostvarili smo suradnju s ostalim policijskim upravama radi eventualnog dovođenja 24-godišnjaka u vezu s kaznenim djelima izvršenim na područjima drugih policijskih uprava', kazao je Podnar

Zagrepčanin je predan pritvorskom nadzorniku u Gospiću, a kaznena prijava bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Zamjenik načelnika PU Ličko-senjske Mladen Kranjčević kazao je da gram marihuane s visokim stupnjem PHC-a, ovisno o ponudi i potražnji, na ulici košta između 50 i 100 kuna, što govori da bi vrijednost droge koja je zaplijenjena u ovom slučaju iznosila između 25 i 40 tisuća kuna. Kazna zatvora radi preprodaje ove droge iznosila bi tri godine. Inače, ovo je do sada najveća zaplijenjena količina marihuane na području PU Ličko-senjske.