ZNANSTVENI ODJEL SDP-A

'Zagrepčani su sudjelovali u neuspjelom eksperimentu'

27.09.2012 u 14:39

Bionic
Reading

SDP je priznao je da su Zagrepčani posljednje četiri godine sudjelovali u neuspješnom eksperimentu zvanom Zagrebački holding te su zbog toga umjesto 11 političara u Skupštini ZGH-a odlučili da u njoj ubuduće sjede tri stručnjaka

Sa 27 glasova za i devet protiv, Gradska skupština imenovala je za članove Skupštine Viktora Gotovaca, profesora radnog prava sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, Đurđicu Jurić, dekanicu RRiF - Visoke škole za financijski menadžment i Mihaelu Grubišić Šeba s Ekonomskog instituta. Uz njih Skupština je imenovala i Tomislava Čulu za člana Uprave ZGH-a zaduženog za financije.

U raspravi koja je prethodila imenovanjima SDP je imenovanja branio željom da se politika makne iz Holdinga i da se tvrtka profesionalizira.

'Politički interesi su bili ispred interesa Holdinga i Zagreba. Treba maknuti politiku iz Holdinga i zato predlažemo ovo troje doktora znanosti. Holding treba profesionalizirati. Što prije to shvatite, to bolje', rekao je Davor Bernardić, šef zagrebačkog SDP-a.
Jurica Meić (SDP) osvrnuo se na događaje koji su prethodili raspadu Skupštine prozvavši pritom za licemjerje Darinka Kosora (HSLS) i Nenada Matića (HSS) koji odbili sudjelovati u radu skupštine kao i u predlaganju njihovih zamjena.

'Istina je da naš pokušaj da Zagreb u gradskoj tvrtki predstavljaju sve političke stranke nije uspio. I to prvenstveno zbog politikantstva. Bio je to neuspješan eksperiment. Međutim, vrhunac licemjerja je ovo što rade Kosor i Matić. Oni ne žele biti u Skupštini, ne žele nikoga predložiti, tvrde da stručnjaci u nju ne trebaju ući i žele da u njoj i dalje sjede političari', rekao je Meić.

HDZ se usprotivio imenovanju, jer su sve dobili u 'pet do 12'. 'Tvrdili ste da je Bandić najbolji izbor pa zatim da je najbolje 11 članova. Sada da je najbolje tri člana. Koliko eksperimenata moraju istrpjeti građani', upitala se Margareta Mađerić, predsjednica kluba HDZ-a.