neće odustati

Zagrepčani se okupili na Vrbanima ispred zgrade s koje otpada fasada: Zabrinuti smo za sigurnost djece, prolaznika, građana...

21.12.2021 u 19:44

Bionic
Reading

Zagrepčani su se u utorak navečer okupili na Vrbanima, ispred zgrade s koje je otpala fasada, tražeći siguran prolaz za svoju djecu koja u tu zgradu odlaze u dječji vrtić, ali i u školu u blizini

Majka dvoje djece, Sandra Šumera Madjer za RTL Danas rekla je kako su se okupili s glavnom porukom, a to je da su zabrinuti za sigurnost djece, prolaznika, djelatnika škole, vrtića i svih građana.

'Sigurnost im je svakodnevno ugrožena', rekla je Šumera Madjer.

Dodala je kako ih jako ljuti jer od 2019. godine upozoravaju na padanje fasadnih ploča. Pale su, kaže, u kolovozu 2019. godine kada su nakon nekog vremena sanirane, ali su i nakon toga padale, a padale su i nakon potresa u ožujku.

Upozorili su, kaže, i upravu vrtića, gradski ured za obrazovanje, gradsku inspekciju, a poslali su upite i vlasniku. Istina je da nije jasno tko je uopće vlasnik tog dijela, kako su nam rekli iz PBZ nekretnina, taj dio čine dvije zgrade, no građanima to nije ni bitno.

'Bitno je da nadležne institucije rade svoj posao', poručila je majka dvoje djece. 

Šumera Madjer je rekla kako neće odustati od svojih zahtjeva.