regulacija prometa

Zagrebački ZET objavio kako će prometovati uoči i tijekom blagdana Svih svetih

27.10.2022 u 11:54

Bionic
Reading

ZET prema potrebi već uključuje dodatne prijevozne kapacitete na trasama koje prolaze uz veća gradska groblja te da će u utorak, 1. studenoga na Dan Svih svetih, uz posebnu regulaciju javnog prijevoza, biti uspostavljene i besplatne izvanredne autobusne linije

Tramvajski promet odvijat će se prema subotnjem rasporedu u ponedjeljak, 31. listopada, ali će u prometu biti i linija 8, dok linije 1 i 3 neće prometovati, priopćio je ZET.

Nedjeljni vozni red primjenjivat će se u utorak, na blagdan Svih svetih, ali će na linijama 4, 6, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.

Također, kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Jelačića.

Autobusi će u utorak voziti na izvanrednim linijama: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra, radi uspostavljanja kvalitetne prometne povezanosti, kaže ZET.

Pritom će linije Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg – Srebrnjak biti uspostavljene u utorak od 8 do 21 sat.

Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija.

Linija za Krematorij zaustavljat će na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju.

Vozeći prema Kaptolu, autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

Informacije o stanju u prometu na području posebne prometne regulacije mogu se dobiti na telefonskom broju Pozivnog centra – 072 500 400, poručio je ZET.

Detaljan pregled blagdanske organizacije prijevoza može se naći na ZET-ovim web stranicama.