ivan ćelić

Zagrebački psihijatar žestoko po Tomaševiću: Uklonite s tramvaja oglase koji promiču alkoholna pića i kladionice!

02.09.2022 u 11:22

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDZ-a i pročelnik Zavoda za dualne poremećaje bolnice Vrapče Ivan Ćelić na Facebooku se zbog reklama na tramvajima žestoko okomio na gradonačelnika Tomaševića

'Od srpnja 2019. godine s oko 270 gradova dio smo velike mreže Europskih gradova bez droge (ECAD), organizacije sa sjedištem u Stockholmu koja svoje aktivnosti temelji na UN-ovoj Konvenciji protiv nezakonitog prometa drogama', napisao je Ivan Ćelić obraćajući se na društvenoj mreži zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

Saborskom zastupniku zasmetale su reklame na zagrebačkim tramvajima, a koje često uključuju reklame kladionica i alkoholnih pića.

  • +7
ZET - zagrebački tramvaji Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

'Za mene je ova problematika daleko važnija od bilo kakvih stranačkih preferencija. Borba protiv ovisnosti o alkoholu, drogama i kocki moj je životni poziv u kojem svakodnevno radim s osobama s problemom ovisnosti, nastojeći im pomoći na putu oporavka. Bolest ovisnosti nije samo bolest pojedinca, to je bolest cijele obitelji koja se suočava s ovom razarajućom pošasti', napisao je Ćelić.

'Pred početkom smo školske godine u kojoj će mnogi osnovnoškolci i srednjoškolci putovati ZET-ovim tramvajima prema svojim školama. Zagrebački plavi tramvaj jedan je od prepoznatljivih simbola naše metropole. Neki od tih tramvaja cijeli su oblijepljeni reklamama koje promiču kladionice i alkoholna pića. Možda su slične reklame i na autobusima, ali to još nisam vidio. Premda to donosi određene prihode ZET-u, mislim da će biti daleko veći troškovi za one koji će sutra završiti u raljama ovisnosti.

Stoga Vas kao odgovornu osobu molim da pozovete nadležne službe u ZET-u da raskinu ugovore i uklone oglase koji promiču alkoholna pića i kladionice izvan i unutar javnih prijevoznih sredstava. Time ćete poslati jasnu i nedvosmislenu poruku te pokazati da Vam je istinski stalo do javnog zdravlja Zagrepčanki i Zagrepčana', zaključio je Ćelić u objavi.