aktivno građanstvo

Zagrebački HSLS provodi online anketu o pandemiji koroanvirusa

03.11.2020 u 08:42

Bionic
Reading

Zagrebački HSLS od utorka počinje s online anketiranjem građana o politikama vezanima uz pandemiju koronavirusa i koji način borbe protiv pandemije smatraju poželjnim

Iz zagrebačkog HSLS-a pozivali su sve zainteresirane građane da o toj temi izraze svoje stajalište na internetskim i Facebook stranicama HSLS-a Grada Zagreba, što su ujedno i ključne riječi koje građani mogu unijeti na odgovarajućim tražilicama.

"Radi se o prvoj u nizu anketa koje zagrebački HSLS provodi promičući nove oblike interakcije između politike i građana u kontekstu sve fluidnijih (online) komunikacijskih kanala pomoću kojih glasovi građana mogu znatno učinkovitije utjecati na oblikovanje politika posredstvom novih internetskih platformi", priopćio je zagrebački HSLS i napomenuo da su sve ankete anonimne, a njeni rezultati će se redovito obrađivati i objavljivati.

Taj najnoviji projekt participativnog sukreiranja politika primjer je još jedne afirmativne politike radi povećanja političkih prava građana i bogaćenja fonda demokratskih vrijednosti u društvu, a njezina temeljna pretpostavka je svijest da nijedna vlast ni politika nije sâma sebi svrha. To je ujedno i prilika da se apatija, osjećaj isključenosti od aktualnih političkih procesa i osjećaj da se budućnost određuje zaobilaženjem građana zamijeni stvarnim angažmanom i osjećajem uključenosti u stvaranje zajedničke budućnosti. ističu iz zagrebačkog HSLS-a.

Isključivo političkom participacijom građana ostvaruje se aktivno građanstvo, koje je temelj otvorenog, slobodnog i uključivog društva, poručuju.

Anketu o mišljenju o uvođenju potrebnih mjera u svrhu sprječavanja širenja pandemije kao i očuvanja gospodarske aktivnosti može se naći na web stranici HSLS-aZagreba ili na direktnoj poveznici, http://zagreb.hsls.hr/vijesti/javna-anketa-o-covid-19/.