aktivna odlagališta

Zagrebački holding: Odlagalište Jakuševec/Prudinec u kategoriji najuređenijih odlagališta u Hrvatskoj

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 04.02.2019 14:53
  • Objavljeno 04.02.2019 u 14:53
Odlagalište otpada Jakuševec

Odlagalište otpada Jakuševec

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebački holding u ponedjeljak je izvijestio da je zagrebačko odlagalište otpada Jakuševec/Prudinec u kategoriji najuređenijih odlagališta u Hrvatskoj prema dokumentu koje je izradilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

Iz Holdinga su podsjetili kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 9. siječnja donijelo Odluku o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta otpada u Hrvatskoj koja definira dinamiku rada i zatvaranja aktivnih odlagališta neopasnog otpada, sukladno važećim zakonima i propisima, radi provedbe mjera iz Plana gospodarenja otpadom od 2017.do 2022.

U dokumentu 'Dinamika zatvaranja odlagališta neopasnog otpada na području Republike Hrvatske' navedena su odlagališta neopasnog otpada na kojima će se nastaviti odlagati neopasni komunalni i proizvodni otpad do popunjena kapaciteta za odlaganje ili do početka rada Centara za gospodarenje otpadom (CGO) i ondje se navodi da je odlagalište 'Prudinec - Jakuševec' sanirano odlagalište koje ispunjava kriterije i zahtjeve za odlaganje otpada.

'Otpad se odlaže na sanitaran način i odlagalište ispunjava uvjete za nastavak rada do otvaranja regionalnog centra za gospodarenje otpadom i...odlagalište Jakuševec se nalazi u kategoriji najuređenijih odlagališta u Hrvatskoj', pohvalili su se iz Zagrebačkog holdinga.

Iz Ministarstva zaštite okoliša naveli su da je 'odlagalište otpada Jakuševec - Prudinec jedan od rijetkih objekata u Hrvatskoj koji ima funkciju usporedivu s Centrom za gospodarenje otpadom (CGO) u cjelokupnom opsegu predviđenom projektnom dokumentacijom te ispunjava kriterije potrebnih objekata te obavljanja aktivnosti koje treba imati CGO, a vezanih uz sakupljanje, obradu te propisno deponiranje otpada kako je navedeno u Planu gospodarenja otpadom Republike od 2017. do 2022. (reciklažno dvorište, reciklaža građevinskog otpada, prikupljanje i energetsko iskorištavanje odlagališnog plina, postrojenje za obradu biootpada - kompostanu, pročišćavanje procjednih voda, odlaganje komunalnog otpada)', prenijeli su iz Holdinga.

Zagrebačko odlagalište Jakuševec/Prudinec jedno je od 141 aktivna odlagališta u Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!