RACIJE

Policija tijekom noći upala u više kafića na Maksimiru, u Dubravi i Velikoj Gorici, vlasnik jednog uhićen zbog širenja zaraze

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 28.11.2020 13:38
  • Objavljeno 28.11.2020 u 12:29
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u noćnim satima s petka na subotu, 27. /28. studenog, u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb proveli racije u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, Dubrave i Velike Gorice.

Tijekom provođenja akcije na Maksimiru, Maksimirska cesta, u ugostiteljskom objektu oko ponoći je zatečeno, legitimirano i provjereno ukupno 14 osoba. U službene prostorije dovedeno je šest osoba i to zbog posjedovanja manje količine različitih opojnih droga te zbog prekršaja po Zakonu o osobnoj iskaznici.

Od strane inspektora Civilne zaštite utvrđene su nepravilnosti u vidu kršenja Odluka Stožera civilne zaštite u smislu prekoračenja radnog vremena, neistaknute upute o dozvoljenom broju osoba u tom objektu te nepostojanja propisanog razmaka između stolova i stolica.

  • +2

Puste terase zatvorenih ugostiteljskih objekata u centru Zagreba

Izvor: Pixsell / Autor: Zoe Sarlija

Također, u službene prostorije doveden je i 48-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta u sklopu kojeg posluje navedeni klub - ugostiteljski objekt, a koji je tijekom postupanja odbio i oglušio se na zapovijedi policijskih službenika te su nad njim uporabljena sredstva prisile. On je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. stavak 1. Kaznenog zakona te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje.

Tri racije u Dubravi

Na području Dubrave provedene su tri racije, dvije u ugostiteljskim objektima te jedna na otvorenom prostoru, kojom prilikom je obuhvaćeno 46 osoba te je utvrđeno kako su se svi zatečeni pridržavali mjera Odluka Stožera civilne zaštite. U jednom ugostiteljskom objektu utvrđen je prekršaj iz čl. 8 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (kockanje).

Pet racija u Velikoj Gorici

Također, i na području Velike Gorice provedene su racije u 5 ugostiteljskih objekata te na jednom otvorenom prostoru čime je obuhvaćeno 105 osoba.

U četiri ugostiteljska objekta je utvrđeno prekoračenje radnog vremena, sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti iz čl. 9a protivno Odlukama Stožera civilne zaštite, a u drugom je utvrđeno nepridržavanje mjera Stožera civilne zaštite koje se odnose na broj osoba u zatvorenom ugostiteljskom objektu.

U raciji na otvorenom utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ispijanje alkohola na javnom mjestu), a za što su osobama izdana upozorenja, javlja policija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!