NALAZI ANALIZE

Zagreb: U 'nepoznatoj bijeloj tvari' nema otrova za životinje

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 21.03.2018 16:38
  • Objavljeno 21.03.2018 u 16:38
Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar

Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Nastavni zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba 'Dr. Andrija Štampar' analizirao je uzorke 'nepoznate bijele tvari', koji su pronađeni na više lokacija u Zagrebu i utvrdio da u njima nema otrova za životinje, izvijestio je u srijedu zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama

Na temelju rezultata ispitivanja spektrometrijskim i spektroskopijskim metodama unutar Službe za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju nisu utvrđena najčešće korištena komercijalno dostupna sredstva za zaštitu bilja, biocidi ili za uništavanje glodavaca.

Prva analiza Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', koja je napravljena u utorak, pokazala je da sukladno informacijama s terena i vizualnom pregledu uzorci povezani s dojavama građana odgovaraju tvarima koje su normalno prisutne u gradskom urbanom okolišu poput hrane za mačke, ostataka žbuke, rastopljenog papira i sl.

  • +5
  • +2

Psi i mačke za udomljavanje

Izvor: Društvene mreže / Autor: https://www.facebook.com/pravasapa/

U uzorcima koji su prikupljeni i analizirani nema otrova za životinje niti u Zagrebu ima uginulih pasa ili životinja, što bi se moglo povezati s 'nepoznatom bijelom tvari' o kojoj su javljali građani.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama moli građane Zagreba da ne šire paniku i ne alarmiraju hitne službe bez valjanog razloga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!