OPTUŽNICA ODVJETNIKU

Zadro je ubio neubrojiv zbog kokainske psihoze

30.11.2011 u 12:14

Bionic
Reading

Vinkovački odvjetnik Darko Zadro optužen je za ubojstvo 38-godišnjeg muškarca u sportskoj kladionici na Trešnjevci, u Zagrebu, sredinom rujna ove godine, a zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo smatra da je u vrijeme zločina 47-godišnji odvjetnik bio u neubrojivom stanju zbog tipične kokainske psihoze

Zadro je optužen da je 14. rujna oko 12,30 sati ušao u kladionicu u Trakošćanskoj ulici i bez razloga i povoda iz revolvera s udaljenosti oko dva metra ispalio hitac u glavu i ubio 47-godišnjaka koji je ispunjavao listić. U tužiteljstvu kažu da je Zadro bio u neubrojivom stanju zbog tipične kokainske psihoze, zbog čega nije bio sposoban shvatiti značenje svojih postupaka niti vladati svojom voljom.

Odvjetnik je optužen i da je ugrozio život službenice u kladionicu i dostavljača robe kojega je okrznuo hitac po desnom laktu, a tereti ga se i za zlouporabu droga jer je u rujnu nabavio neutvrđenu količinu kokaina. Dan nakon ubojstva policija je u njegovu stanu u Zagrebu, u istoj zgradi u kojoj je i kladionica, pronašla 3,27 grama kokaina.

U optužnici je predloženo da se optuženom do završetka postupka produlji istražni zatvor. Odvjetnik Zadro otprije je poznat u javnosti po mnogim izgredima. Prije dvije godine prijetio je da će se baciti s krova, a slao je i prijeteće poruke svojoj ženi, majci i ocu.

U Poreču je na njega ispred istoimenog hotela 2008. pucao njegov klijent Hrvoje Vincetić nakon kratke prepirke i naguravanja. Odvjetnik je tada ranjen u trbuh, a bio je pod utjecajem kokaina i alkohola. Napadač je na suđenju oslobođen optužbe jer je pucao u samoobrani. Zadro je zastupao i Mirjanu Pukanić u brakorazvodnoj parnici, a njezin muž - ubijeni novinar Ivo Pukanićem tada je tvrdio da je Zadro njezin glavni dobavljač kokaina.