afera 'snimka'

Dijana Zadravec oglasila se na Facebooku: Zašto Beroš nije u pravu kad tvrdi da je natječaj za ravnatelja legitiman

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 26.08.2020 11:01
  • Objavljeno 26.08.2020 u 10:52
Dijana Zadravec

Dijana Zadravec

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Na svojem Facebooku oglasila se zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec i ponovno se osvrnula na postupak izbora ravnatelja u toj bolnici.

Dijana Zadravec, zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice oglasila se na svojem Facebooku, a objavu je naslovila 'Zašto Beroš nije u pravu kad tvrdi da je natječaj za ravnatelja legitiman'.

Objavu prenosimo u cjelosti:

'Jedan od razloga:

Nevaljanost uvjeta natječaja – oduzimanje prava na sudjelovanje na natječaju temeljem postupaka u tijeku prije konačne odluke u istim

Odredbe Natječaja za ravnatelja (svih) KBC-ova pa tako i KBC Sestre milosrdnice kojim se osobama protiv kojih se vode postupci oduzima pravo na sudjelovanje u Natječaju duboko su protivne zakonu i osnovnim ljudskim i ustavnim pravima.

Osnovni postulat svakog postupka jest da pravne i stvarne posljedice istog nastupaju trenutkom konačnosti odluke, a bilo kakva suspenzija prava prije navedenog trenutka mora biti utemeljena na zakonu i valjanom aktu te razmjerna ograničenju prava pojedinca.

Samo podnošenje prijave od strane bilo koje treće osobe predstavlja isključivo jednostrani akt bez bilo kakvog učinka, a mogućnosti zloupotrebe predmetne odredbe su jasne i prijeteće svakom pojedincu', napisala je Zadravec u svojoj objavi.

Na društvenim mrežama i u medije početkom tjedna procurila je snimka razgovora ministra zdravstva Vilija Beroša i zamjenice ravnatelja zagrebačke bolnice Sestre milosrdnice, Dijane Zadravec. Snimka je u ponedjeljak objavljena na Youtube kanalu Spectator. Tema razgovora je natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, na koji se i sama Dijana Zadravec bila prijavila.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!