VREMENSKA PROGNOZA

Za vikend vrlo toplo i vruće, promjena stiže tek u srijedu

09.09.2023 u 08:17

Bionic
Reading

Do utorka bez znatnije promjene - sunčano i danju vrlo toplo, sve češće i vruće, na Jadranu uz tople noći, dok će jutra u unutrašnjosti biti svježa, iako uz najnižu temperaturu zraka također višu od prosječne za ovo doba godine. Od srijede oblačnije, uz povećanje vjerojatnosti za mjestimičnu kišu.

"U subotu u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Ujutro je uz rijeke mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 13 °C, a najviša dnevna između 28 i 30 °C.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će sredinom dana i poslijepodne ponegdje ponegdje biti male do umjerene naoblake. Vjetar većinom slab sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu sunčano, vrlo toplo i vruće. U gorskim krajevima pretežno sunčano, ujutro mjestimice s maglom. Uz obalu će puhati umjerna, ujutro podno Velebita mjestimice jaka do olujna bura. Jutro u gorju svježe s temperaturom od 9 do 11 °C, uz obalu između 18 i 21 °C. Najviša dnevna od 24 do 27 °C, na moru između 29 i 31 °C.

  • +24
Hrvatske plaže Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Dalmaciji sunčano i vruće, u njenoj unutrašnjosti sredinom dana i poslijepodne ponegdje s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 17 °C, na obali i otocima između 20 i 23 °C, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 32 °C.

Podjednako vruće i na jugu Hrvatske, uz obilje sunčana vremena. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni.", prognozira Mr. sc. Dragoslav Dragojlović za HRT.

Do utorka još bez znatnije promjene

"I idućih dana na kopnu stabilno - pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Sredinom dana i poslijepodne samo mjestimice umjerena i povećana naoblaka. Jutra će biti svježa, a dnevna temperatura uglavnom od 28 do 31 °C.

Na Jadranu sunčano i vruće, i dalje uz tople noći, tijekom kojih se temperatura zraka neće spuštati ispod 20 °C. Na sjevernom dijelu mjestimice mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni prema otvorenom moru sjeverozapadni."