NJEMAČKA VLADA ODLUČILA

Za seks sa životinjama 25 tisuća eura kazne

27.11.2012 u 17:16

Bionic
Reading

Njemačka vlada odlučila je zabraniti zoofiliju, odnosno općenje sa životinjama, koje je u Njemačkoj legalno od 1969. godine, ali se očekuje i burna reakcija tamošnje zoofilske zajednice za koju se procjenjuje da broji oko 100 tisuća ljudi

Aktivisti za prava životinja već godinama vode kampanju da se u Njemačkoj zakonski zabrani seks sa životinjama, a čini se da će vlada Angele Merkel uslišati njihove molbe.

Kako je za Der Spiegel izjavio Hans-Michael Goldmann, predsjednik odbora za poljoprivredu Bundestaga, cilj je zabraniti korištenje životinja za 'osobne seksualne aktivnosti kao i nabavku životinja trećim osobama za seksualne aktivnosti, čime ih se tjera na ponašanje koje nije u skladu s njihovom vrstom'.

Spominju se i velike novčane kazne od 25 tisuća eura za sve ljubitelje životinja koji prekrše ovaj zakon, ako bude donesen.

A to nije sigurno, budući da su se pobunili njemački zoofili, kojih navodno ima 100 tisuća! Za tamošnje medije je Michael Kiok, predsjednik zoofilske udruge ZETA (Zoofilski angažman za toleranciju i informiranje), izjavio da će tužiti vladu ako se odluči donijeti takav zakon.

'Mi gledamo životinje kao partnere, a ne kao sredstvo zadovoljavanja. Ne prisiljavamo ih ni na šta', izjavio je Kiok, dodavši da seks sa životinjama nije ponižavajući za njih, kao i da jasno pokažu ako nisu zainteresirane. Kiok inače živi s njemačkim ovčarom Cessie.

Seks sa životinjama je inače zabranjen u većini europskih država, uključujući i liberalnu Nizozemsku, a zakonsku zabranu priprema i Švedska. 'Ali je još uvijek legalno u Danskoj', ističe Michael Kiok, koji napominje da se životinje najviše muči u prehrambenoj industriji i masovnom uzgoju te navodi primjer seksualnog zlostavljanja nerasta, kojima se u anus zabija električni štap od kojeg ejakuliraju.

Procjenjuje se da zoofili najčešće žive i opće sa psima, dok su prije na meniju bile i brojne druge domaće životinje. Michael Kiok naglašava da se nada da zakon neće proći u Bundestagu, no ako se to dogodi, prvi mu je prioritet 'zadržati svojeg psa'.