zbog jakog vjetra

Za sav promet zatvoreni Paški most i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački

16.04.2022 u 21:22

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra za sav promet zatvoreni su Paški most i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), izvijestio je u subotu navečer Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A1 Sveti Rok-Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); dionica A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na A7 Draga-Šmrika i Mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, državnoj cesti čvor Križišće-Križišće (DC99) i lokalnoj cesti čvor Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom (I. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji.

U prekidu trajektne linije

Zbog vjetra u prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak; katamaranske linije: Split-Hvar-Korčula, Rijeka-Cres-Mali Lošinj i Rijeka-Rab-Novalja.

Katamaran Split-Bol-Jelsa plovi na relaciji Split-Stari Grad bez pristajanja u lukama Bol i Jelsa.

Na graničnim prijelazima Srbija - Hrvatska na Bajakovu (Batrovci) i Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju od 4 do 5 sati na izlazu.