SIMBOL STRADANJA

Za obnovu vukovarske bolnice - 200 milijuna kuna

26.10.2011 u 13:08

Bionic
Reading

Premijerka Kosor u pratnji čak pet ministara nazočila je u Vukovaru završetku obnove Opće županijske bolnice, odnosno rekonstrukcije 13 bolničkih odjela, u što je uloženo čak 200 milijuna kuna

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor posebno je u svom govoru na otvorenju obnovljene vukovarske bolnice zahvalila ratnoj i sadašnjoj ravnateljici te zdravstvene ustanove Vesni Bosanac 'na požrtvovanosti i brizi za svakoga čovjeka'.

Podsjetila je i na razaranja vukovarske bolnice u Domovinskom ratu posebice istaknuvši zločin koji se dogodio tijekom okupacije Vukovara 1991. godine kada je iz bolnice odveden 261 ranjenik, civil i medicinski djelatnik od kojih je 200 ubijeno na Ovčari, dok se za 61 osobom još uvijek traga

'Te ratne godine daleko su iza nas, ali se moramo prisjetiti svih onih koji su najzaslužniji bili i ostaju za opstanak bolnice i u najtežim trenucima', poručila je Kosor u čijoj su pratnji bili ministri Milinović, Čobanković, Ivić, Mesić i Bošnjaković.

Ravnateljica bolnice Vesna Bosanac uručila je premijerki zahvalnicu za pomoć u obnovi bolnice rekavši kako je 'po opremi kojom raspolaže vukovarska bolnica već sada u Europi'.

'U obnovu vukovarske bolnice do sada je uloženo 194 milijuna kuna. Još preostaje opremanje dječjeg odjela, odjela za psihijatriju i Centra za rehabilitaciju žrtava rata, što će biti urađeno u iduće tri godine', najavila je dr. Bosanac.