PRIJAVILI PROSVJEDE

Za dio australske dijaspore Milanović je 'Titov lutak'

10.03.2014 u 09:38

Bionic
Reading

Manji dijelovi radikalnih hrvatskih emigranata u Australiji pripremaju prosvjede tijekom posjeta premijera Zorana Milanovića. Prosvjede su prijavili u tri grada, javlja 24sata

Nakon što je sletio u Sydney, hrvatskog premijera nisu dočekali prosvjedi, no čini se da pravaški raspoloženi dijelovi emigracije nisu odustali od njih.

Iz dijela transparenata koje su prosvjednici već odavna pripremili, vidi se da ga dio emigracije u Australiji smatra 'Titovim lutkom', 'komunistom' i antihrvatom. Prosvjedi su prijavljeni policiji i najavljeni su u tri grada, Sydneyu, Canberri i Melbourneu, javlja 24sata.hr.

Darryl Darko Oreč, hrvatski emigrant iz Đurđenovca u Slavoniji, body-builder i bivši aktivist Paragina HSP-a 1861. sprema demonstracije pred Sveučilištem Macquarie.

Značajan dio hrvatske zajednice ne dijeli s premijerom osjećaj povezanosti, javlja HRT, podsjećajući da niti jedan od hrvatskih klubova koji okupljaju 50.000 članova Milanoviću nije uputio poziv za posjet.

'Politika njegove vlade je razočaravajuća, pogotovo njegove izjave poput one da je Hrvatska slučajna država', kazao je za HTV-ov 'Dnevnik' Jozo Brkić, glasnogovornik Ujedinjenih hrvatskih klubova. 'Najveća mi je bol što drži više do druga Tita nego do Franje Tuđmana koji mu je stvorio državu u kojoj je on sad premijer', rekao je organizator prosvjeda Marko Franović.