GOVOR MRŽNJE U ETERU

Z1 zbog 'četnika na Cvjetnom' oduzeta koncesija na tri dana

22.01.2016 u 14:40

Bionic
Reading

Z1 televizija zbog govora mržnje u emisiji 'Markov trg' bit će ugašena na tri dana priopćili su iz Agencije za elektroničke medije

Riječ je o dosada najstrožoj kazni izrečenoj nekom televizijskom nakladniku. Posljednji put koncesija je nekoj televiziji oduzeta prije 11 godina, kada je Agencija s gašenjem na 24 sata kaznila OTV jer je u emisiji 'Noćna mora' emitirao pornografski sadržaj.

Z1 se neće moći gledati s početkom od 26. siječnja u ponoć.

Podsjetimo, u emisiji je urednik i voditelj Marko Jurič, inače poznat po radikalno desnim stavovima, kazao: 'Poruka dragim Zagrepčanima, svima onima koji se šeću Cvjetnim trgom, budite oprezni pošto je u blizini crkva u kojoj stoluje, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikar. Dakle, dragi moji Zagrepčani, kad se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, pripazite da ne bi neki od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i malo, u maniri svojih najboljih klanja, izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu', kazao je Jurič, dodavši da možda ne bi bilo loše ni obilježiti ga tablama 'pazi, oštar četnik u blizini'.

Z1 je Agenciji prijavio novinar i filmski redatelj Igor Mirković, a osim što je izrekla kaznu, svu je potrebnu dokumentaciju proslijedila DORH-u na daljnje postupanje.