WII DRUGI

Xbox 360 preuzima vodstvo kao najprodavanija konzola

09.12.2010 u 11:25

Bionic
Reading

Opće je poznato da je Wii bez premca najprodavanija konzola najnovije generacije, dok joj 'prašinu gutaju' Xbox 360 i PS3. No, prema analitičarima Wedbush Morgan Securitiesa, ovaj bi mjesec po prvi puta Xbox 360 trebao zasjesti na čelnu poziciju u utrci trenutno najprodavanijih konzola

Predviđanja su da će se ovaj mjesec prodati milijun i 75 tisuća primjeraka Xbox 360 konzole, što je čak 31% više no u razdoblju prošle godine. Wii će se prodati u 975 tisuća primjeraka što je 23% manje nego prošle godine. PlayStation 3, predviđaju analitičari, prodat će se u 650 tisuća primjeraka što će biti 8% slabije nego u istom razdoblju prošle godine.

 

Jedan od trenutno presudnih faktora u prodaji konzola su i Kinect za Xbox 360 i Move za PlayStation 3. Suprotno dosadašnjim očekivanjima da će upravo Move i Gran Turismo 5 povećati prodaju PS3 kojom će ta konzola napokon prestići Xbox 360, to se nije dogodilo. Iz priloženih brojki vidljiva su predviđanja su da će se Xbox 360 prodati u gotovo dvostruko više primjeraka no PS3.

 

Analitičari procjenjuju da su za to zaslužni u Microsoftu jer je Kinect, osim samostalno, ponuđen i u povoljnijem paketu sa samom konzolom.

 

Kinect je u svojih 25 dana na tržištu prodan u 2,5 milijuna primjeraka, a Microsoft se nada da će do kraja godine prodati ukupno pet milijuna primjeraka. Move, iako dulje na tržištu, prodan je u gotovo istom broju kao i Kinect.