'KOČE PROJEKT'

WestGate Group optužio Puljka i Ivoševića da iznose neistine o gradnji Dalmatia Towera: 'Naš tim odvjetnika će poduzeti sve mjere'

23.02.2023 u 07:13

Bionic
Reading

WestGate Group, investitor splitskog Dalmatia Towera, najvišeg nebodera u Hrvatskoj, optužila je splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića da u dijelu medija i na društvenim mrežama iznose neistine o gradnji tog tornja, najavivši i da će njihov tim odvjetnika poduzeti 'sve raspoložive radnje'

'Ivica Puljak je na svome Facebook profilu, a zatim i na vrlo čitanom internetskom portalu, ničim izazvan, izvrgnuo investitora i projekt negativnoj percepciji s više izrečenih neistina koje direktno štete građanima Splita, investitoru i njegovim poslovnim partnerima', navodi se u priopćenju WestGate Group.

Dodaje se kako je 's istim obrascem ponašanja' nastavio i Bojan Ivošević. 'Zbog svega navedenog naš tim odvjetnika poduzet će sve raspoložive pravne radnje', upozoravaju iz spomenute Grupe. Uz ostalo, WestGate Group napominje kako je Puljak nekim tvrtkama direktno predložio napuštanje Dalmatia Towera sa željom da poslovanje i sjedište prebaci  u budući Tehnološki park na Dračevcu, a koji je 'njegovo predizborno obećanje u kojeg će kao znanstvenik biti involviran'.

'Pitamo se, tko onda u ovoj situaciji radi za javne, a tko za privatne interese?' poručuju iz WestGate Group. Po njihovim navodima, Ivica Puljak neistinito tvrdi da je ta grupa nelegalno na krovištu sagradila dio za strojarnicu.  

Neboder Dalmatia Tower je završen i trebao je biti otvoren još prošle godine, podsjeća investitor te zgrade.

"Međutim, zbog očite želje Ivice Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića da na nama prikupljaju jeftine političke poene s navodnom brigom o javnom interesu i komunalnom redu, došlo je do situacije u kojoj izvršna gradska vlast otvoreno koči projekt', tvrdi se u priopćenju WestGate Group.  

Uvjereni su da Ivica Puljak zlorabi investiciju od 70 milijuna eura za dnevno političke svrhe kojom se dodvorava biračima, a pritom nije svjestan, ističe se, da zbog vlastite taštine koči kapitalni splitski projekt koji će u gradsku i državnu blagajnu donijeti milijune eura na ime prireza i poreza.