SLUČAJNO PIJANSTVO

Vukšić na Facebooku: Šipuš je malo građanin, a malo ministar

20.07.2015 u 15:54

Bionic
Reading

Nakon što je prošli tjedan najavio da namjerava na izbore izaći s nezavisnom listom, bivši laburist, a sada nezavisni zastupnik u klubu nezavisnih ljevičara Branko Vukšić aktivirao se ponovno i na društvenim mrežama

Vukšić je aktivirao svoju facebook-stranicu, a na njoj će redovito pisati svoje komentare i svoje viđenje situacije u državi, izvijestili su iz Kluba nezavisnih ljevičara.

Vukšić je već objavio neke aktualne komentare, pa tako i onaj o vožnji pod utjecajem alkohola ministra kulture Berislava Šipuša.

'Ministri, kao i kruh s maslacem, padaju obično na onu bolju stranu. Većina političara – a i ministri su, uglavnom, političari – nit' voli, nit' mrzi. Interes, a ne osjećaj, upravlja njima. Malo je iznimaka i u ovoj Milanovićevoj Vladi. Daleko od iznimke je i aktualni ministar kulture Berislav Šipuš, do odlaska Andree Violić Zlatar njezin zamjenik. Razdoblje spomenutog dvojca bez kormilara jedno je od najtužnijih, najneprepoznatljivijih te, u suštini, najcrnjih u povijesti hrvatske kulture', piše Vukšić.

Smatra da je i Šipuš trebao otići nakon 'afere s peglanjem službenih kartica'.

'Šipuš je uhvaćen pijan u vožnji. Umjesto da se pospe pepelom po glavi, ispriča javnosti i zauvijek ode iz ministarstva, Šipuš dijeli nevjerojatne lekcije. On je – kaže! – pijan vozio kao građanin a ne kao ministar. 'Predložili su mi alkotest i ja sam pristao' – hvali se Šipuš. A što je drugo mogao učiniti nego puhati?! Mogao je zvati ministra Ostojića ali nije. Mogao je barem dati premijeru Milanoviću mandat na raspolaganje, ali mu to ne pada na pamet. Jer pijan vozi kao građanin. I kada pegla službene kartice čini to, valjda, kao građanin, a ne kao ministar', zapisao je Vukšić.