23. KOLO MAXTV PRVE LIGE

Vuga sustigao Cvitanovića, pobjeda Šibenika

24.03.2012 u 18:04

Bionic
Reading

Davor Vugrinec zabio je iz penala u subotu popodne i tako dostigao rekord Igora Cvitanovića, najboljeg strijelca domaćeg prvenstva svih vremena

Lučko je u Zagrebu ugostilo Slaven Belupo i mnogi su već imali viziju Davora Vugrineca koji nakon svog pogotka golmanu Kovačiću slavi dostignuti rekord pogodaka Igora Cvitanovića. Legendarni napadač Dinama u karijeri je zabio 126 golova u domaćem prvenstvu, a Vuga je za tim skorom zaostajao tek jedan jedini pogodak. No i nakon subotnje utakmice Slaven Belupa kontra Lučkog taj rekord - nije prestignut.

Istina, Vugrinec je iz penala u 33. minuti 'poništio' vodstvo domaćina (i dostigao Cvitanovića) koje je u 13. minuti ostvario pogotkom Blagojević, no do drugog gola ipak nije stigao. I nakon isteka 90. minute na semaforu je stajalo 1:1.

Šibenik je na svom Šubićevcu igrao protiv Zagreba i pobjedom 2:1 stigao do šeste ovosezonske pobjede. Nažalost po navijače domaćih, ta tri osvojena boda još uvijek Šibečanima ništa ne znače, tek su se za toliko približili sredini ljestvice, no još su uvijek duboko ispod crte onih klubova koji ispadaju u niži rang natjecanja. Vuk je u 20. minuti doveo domaćine u vodstvo, a u 79. minuti Štiglec je izjednačio na 1:1. Gol odluke postigao je Malčić s bijele točke samo šest minuta kasnije.

Prekrasnim pogotkom Maria Muse iz slobodnog udarca sa 30 metara u 72. minuti, nogometaši Lokomotive svladali su Split 1:0 (0:0) i tako učvrstili poziciju koja ih ostavlja u Prvoj HNL, a istodobno 'pušu za vrat' Slavenu Belupu i Splitu u borbi za treće mjesto koje vodi u Europu. Vidjeli smo u Maksimiru ravnopravnu utakmicu, u kojoj je Lokomotiva imala više prilika i zasluženo upisala bodove.

Osijek i Karlovac podijelili su bodove u Gradskom vrtu 1:1 (1:1). Karlovac je, bez obzira na sve probleme, ostao 'crna mačka' za bijelo-plave. I nakon šestog međusobnog ogleda Osijek ne zna za pobjedu, iako su bili jako blizu rušenju tradicije. Imali su posjed lopte, diktirali utakmicu, u drugom dijelu odgurali goste u njihov kazneni prostor, ali ili lopta nije prolazila kroz šumu nogu ili bi napadači Osijeka očajno reagirali. Marka Babića, pak, nije bilo ni na klupi.

Nakon razgovora 'u četiri oka' Vlado Bilić stavio ga je na led nezadovoljan njegovom trenutnom formom, a prednost u završnici sezone odlučio dati mlađima. Zasad mu se ta odluka nije isplatila.

Posljednju popodnevnu utakmicu na Stanovima su odigrali Zadar i Istra 1961, no taj je susret završio bez pogodaka.