NI S KIM SE NIJE ČUO

Vučić od Hrvatske očekuje još više spoticanja Srbije na europskom putu

10.04.2016 u 20:14

Bionic
Reading

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju kako od Hrvatske očekuje još više "spoticanja Srbije" na putu eurointegracija, ali da istodobno očekuje i potporu EU-a.

"Sada je sve na Hrvatima. Mi nismo rekli nijednu tešku riječ, a oni nek rade što hoće. Nastavit ćemo se razvijati i vidjet ćemo što će Europa reći, a mi očekujemo njezinu podršku”, izjavio je Vučić komercijalnoj provladinoj TV Pink.

Srbijanski premijer je dodao kako se nije čuo ni s jednim hrvatskim dužnosnikom nakon odluke Zagreba da uskrati zeleno svjetlo Srbiji za otvaranje poglavlja 23, naglasivši kako niti ne namjerava zvati "one koji izlaze sa ultimativnim stajalištem".

Upitan hoće li nekog hrvatskog dužnosnika pozvati na obilježavanje sjećanja na srpske žrtve Nezavisne Države Hrvatske (NDH), Vučić je rekao da će pozvati Srbe, jer su oni zajedno sa Romima bili najveće žrtve ustaša tijekom Drugog svjetskog rata.

"Mi smo više srpskog življa izgubili u Jasenovcu i Jadovnu, u zločinima NDH, nego u sukobu s Talijanima i Njemcima tijekom Drugog svjetskog rata. To Srbi nikada ne smiju zaboraviti, ali isto tako treba razgovarati sa susjedima, graditi mir, ali ne dozvoliti da nas ponižavaju", poručio je Vučić.

On je na komomorativnom skupu u Beogradu za žrtve ustaških zločina naglasio da se Jasenovac i žrtve ne smiju zaboraviti i poručio svima da "ne sanjaju osvetu jer život jest i mora biti naš odgovor".

"Zaboraviti nećemo i ne smijemo, ali s Hrvatskom hoćemo mir i dobre odnose”, rekao je Vučić na komemorativnom skupu koji se održava na obljetnicu proglašenja NDH 10. travnja.