MORE SVE TOPLIJE

Vrućine su konačno stigle - prije nego što krenete kukati, doznajte kad će opet kiša

09.06.2019 u 10:10

Bionic
Reading

Ljetno vrijeme je konačno stiglo, i kako to obično biva, nakon dan-dva nesnosnih vrućina svi se pitaju kad će opet kiša. Odgovor doznajte u prognozi DHMZ-ova meteorologa Tomislava Kožarića

Kako prenosi HRT, dolazi nam još malo topliji zrak, a frontalni sustavi već u nedjelju bit će podalje od naših krajeva. Dakle, u Slavoniji i Baranji u nedjelju pretežno sunčano te danju vrlo toplo i vruće uz uglavnom slab vjetar. Najniža temperatura od 15 do 17, a najviša i do 30.

U središnjim predjelima sunčano uz malu, a ujutro ponegdje moguće i umjerenu naoblaku. Vjetar slab, a dnevna temperatura stupanj-dva niža od današnje, dakle, najviša oko 29 stupnjeva.

U gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano. Vjetar u gorju slab, a na moru slaba i umjerena bura, poslijepodne na otvorenom sjeverozapadnjak. More malo do umjereno valovito. Najviša temperatura većinom između 26 i 31 stupanj.

  • +31
Početak lipnja donio je velike vrućine Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

U Dalmaciji sunčano i još toplije jer će nakon slabe do umjerene bure, tek kasnije poslijepodne u nedjelju zapuhati sjeverozapadnjak koji će donositi svježinu s malo do umjereno valovitog mora. Stoga se najviša temperatura očekuje između 30 i 33 stupnja, a najniža od 17 u unutrašnjosti do 22 na obali.

Podjednake temperature bit će i na južnom Jadranu gdje će vjetar sutra biti uglavnom slab. Poslijepodne u nedjelju tek na otvorenom umjeren sjeverozapadnjak uz umjereno valovito more. Treba napomenuti da će u dolini Neretve najviša temperatura vjerojatno premašiti i 33 stupnja.

SEZONA KUCA NA VRATA

[FOTO] Počelo je! Spas od vrućina mnogi su potražili na plažama diljem Hrvatske, ali samo najhrabriji su se i okupali

Pogledaj galeriju

U unutrašnjosti u danima koji slijede pretežno sunčano, ali zbog dnevne vrućine i ne sasvim stabilno. Stoga je u poslijepodnevnim satima rijetko moguć lokalni kratkotrajni pljusak, uglavnom samo u gorju i to najvjerojatnije u utorak. Vjetar slab, u utorak u Slavoniji do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura do srijede bez već promjene.

Na Jadranu se vrijeme ni idući tjedan neće bitno promijeniti, a nakon što u ponedjeljak vjetar oslabi, u utorak će okrenuti na slab do umjeren jugoistočni. Prevladavat će sunčano, često i vedro uz podjednaku temperaturu zraka. Dakle, noći će nerijetko biti tople, a dani vrući.

Stoga će se osvježenje sve češće tražiti i u moru čija će temperatura porasti.