VREMENSKA PROGNOZA

Vrućim i sparnim danima čini se da nema kraja

31.05.2018 u 07:21

Bionic
Reading

U cijeloj Hrvatskoj, prema prognozi Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ), u naredni danima očekuje nas vruće i sparno vrijeme

Četvrtak će biti pretežno sunčan uz povremenu umjerenu naoblaku. Ujutro na kopnu mjestimice kratkotrajna magla. Sredinom dana i poslijepodne bit će ponegdje jačeg razvoja oblaka s pljuskovima i grmljavinom, češće i vjerojatnije u zapadnim i gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar na kopnu slab i mjestimice umjeren istočni i sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, a potom jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka u četvrtak uglavnom od 27 do 31 °C.

Slično vrijeme očekuje nas i u petak. Sredinom dana i poslijepodne očekuje se jači razvoj oblaka te pljuskovi i grmljavina, većinom u unutrašnjosti i mjestimice na sjevernom Jadranu. Vjetar uglavnom slab, a na Jadranu povremeno umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19, na Jadranu 19 i 23, a najviša dnevna uglavnom od 27 do 31 °C.

Vikend će također biti vruć i sparan s tim da se za nedjelju prognozira jači razvoj oblaka te izraženiji mjestimični pljuskovi s grmljavinom.

  • +5
Prognoza vremena od 31. svibnja do 6. lipnja Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL