gostovanje u pressingu

Vrkić: HRT vode oni koji to nisu u stanju, a na Ramljakovuu mjestu i ja bi otišao

21.02.2018 u 21:58

Bionic
Reading

Ivica Vrkić, osječki gradonačelnik gostujući u Pressingu N1 televizije kazao je da premijeru Andreju Plenkoviću neće lako biti naći zamjenu za izvanrednog povjerenika u Agrokoru Antu Ramljaka. Dodao je i da bi on da je bio na Ramljakovu mjestu otišao. Nekadašnji ravnatelj HRT-a osvrnuo se i na svoju bivšu kuću kazavši da HRT sada vode oni koji to nisu u stanju

Govoreći o tome tko bi mogao naslijediti Ramljaka Vrkić je kazao da nije lako naći rješenje, ali se nije mogao načuditi  'šumu u kanalu'.

'Ne vidim da je premijer mogao naći drugo rješenje. Zbunjujuće je. Ako je cilj da se završi posao, i ne može se otkriti nikakve kaznene radnje, onda je teško maknuti nekoga tko je na čelu tima koji treba završiti posao', kazao je Vrkić i dodao da bi i on otišao jer je pod pritiskom.

Podsjetio je i da je on svojedobno bio Vladin povjerenik.

'Jedan od važnih projekta bio je Belje. Ja sam Belje stabilizirao i priveo ga Agrokoru jer je jedino Agrokor imao snagu za to. Ja nisam bio ekspert za spašavanje tvrtki, ali sam gledao korektno odraditi ono za što sam dobio mandat. Pokazalo se da je to bila dobra akvizicija. Spašavao sam Glas Slavonije, uljaru, svi su opstali. HRT je opstao, ali je šteta i žalosno što je sada zadnja televizija, a mogao je biti najbolji', naveo je Vrkić.

Upitan kako vidi situaciju na HRT-u kazao je da se 'najbolji otišli, a došli su neki koji nisu u stanju voditi javni servis'.

'Sve televizije su sada bolje od one gdje su novinari stasali i razvijali se', mišljenja je Vrkić.

Upitan da komentira ostavku državnog tajnika Marina Strmote koji je na konferenciji za medije ispred ministrice Nade Murganić kazao da odlazi jer ne vjeruje mjere Vlade za koju radi Vrkić je naveo da razumije emocionalni izričaj čovjeka koji nije ušao u sustav uprave i birokracije koja melje.

  • +45
Fotografije koje su obilježile krizu u Agrokoru Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Ali, nije korektno, iz pristojnosti. Trebao je najprije obavijestiti ministricu. Ali, ni ona nije pravi vođa i kompetentna ako se dovela u situaciju da plasira nešto što cijela Hrvatska zna. Bio bi mi puno uvjerljiviji da nije bio vlastita oporba ministrici s kojom je radio i primao plaću', zaključio je Vrkić.