HOLY HOĆE ODGOVOR

'Vrdoljak je standardno bezobrazan i više se ne zna kontrolirati'

09.07.2015 u 15:30

Bionic
Reading

Umjesto da odgovori na pitanja koja mu je o eksploataciji ugljikovodika iz Jadrana postavila zastupnica i šefica ORaH-a Mirela Holy, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak poručio joj je jučer da 'smanji doživljaj' i pomogne oko Studije utjecaja na okoliš umjesto da 'politizira'. Holy je Vrdoljaka i vladu Zorana Milanovića, podsjetimo, optužila i za kršenje zakona te nanošenje gospodarske štete Hrvatskoj, a na Vrdoljakov verbalni ispad odgovara da je on 'standardno bezobrazan', da 'ponižava Hrvatski sabor' i da se ministar 'očito više ne zna kontrolirati'

U izjavi za tportal Mirela Holy ističe kako se ministar Ivan Vrdoljak odbija izjasniti na pitanja koja mu je kao saborska zastupnica postavila u vezi eksploatacije ugljikovodika u Jadranu. Od Vlade je tražila da joj se kao parlamentarnoj zastupnici, kojoj je zadatak kontrolirati izvršnu vlast, dostavi preslika ugovora sa Spectrumom, privatnom tvrtkom kojoj je Vrdoljak besplatno ustupio strateške energetske podatke. Holy tvrdi da su netočne Vrdoljakove i tvrdnje predstavnika Vlade kako će prihod Hrvatske od ovog projekta biti između 55 i 60 posto.

'Prihod kompanija će biti 86 posto, a prihod Hrvatske 14 posto. Ovdje se radi o projektu koji se forsira potpuno mimo interesa RH te ne postoji nijedno opravdanje da se ovako važan projekt realizira na ovako šlampav način i jedino što možemo zaključiti, kada imamo na umu sve što se događalo, da tu stoji izrazito jak partikularni financijski interes nekoga tko je uključen u taj projekt, a to mogu biti samo i isključivo ljudi u Vladi', upozorava Holy.

Čak osam mjeseci ministar Ivan Vrdoljak odbija odgovoriti na pitanja zastupnice Mirele Holy.
'On ponižava Hrvatski sabor, kojemu je obaveza kontrolirati izvršnu vlast. Poruka meni da pomognem oko Studije utjecaja na okoliš je smiješna i samo pokazuje koliko je ministar neinformiran o stvarima kojima se bavi - ORaH je odavna u javnoj raspravi podnio svoje primjedbe i prijedloge oko Studije utjecaja na okoliš i ovog projekta', kaže Holy.

Ministrovu poruku da 'smanji doživljaj' Holy je ocijenila karakterističnom za Vrdoljaka, a on je standardno bezobrazan.

'Vrdoljak ima nekontrolirane ispade svaki put kad mu kao saborska zastupnica postavim pitanje. Ovo je očito pokazatelj da se više ne zna kontrolirati. Pozivam ga još jednom da konačno odgovori na moja pitanja. To mu je, kao dijelu izvršne vlasti, obaveza prema saborskim zastupnicima', upozorava Holy.