šef hns-a

Vrdoljak brani Pupovca: Mislim da nitko u Hrvatskoj ne može stajati iza Vučićevih izjava

06.08.2018 u 11:23

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u ponedjeljak je komentirao aktualna zbivanja na političkoj sceni, s naglaskom na govor srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je hrvatske branitelje usporedio s nacistima, a bivšeg hrvatskog predsjednika Tuđmana s nacističkim vođom Hitlerom

Za Vučića je rekao kako bi trebao učiti na greškama iz prošlosti, a ne se opravdavati tako da optužuje druge.

Na pitanje je li se predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, koji je bio nazočan u Bačkoj Palanci gdje je Vučić držao govor, trebao ograditi od srpskog predsjednika, Vrdoljak je rekao da bi to trebalo pitati Pupovca, prenosi N1.

'Mislim da svi ljudi u Hrvatskoj, neovisno o tome jesu li pozicija ili opozicija imaju svoj stav i da nitko ne može stati iza te Vučićeve izjave', rekao je Vrdoljak na Mirogoju gdje je došao na čelu HNS-ovog izaslanstva odati počast osnivačici stranke Savki Dabčević Kučar povodom 9. obljetnice njezine smrti.

Na pitanje hoće li aktualna predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović imati podršku HNS-a ako se odluči kandidirati za još jedan mandat, Vrdoljak je rekao da je još prerano pričati o predsjedničkim izborima, te da će o tome odlučiti tijela stranke, ali da je on osobno neće podržati.

  • +5
Ivan Vrdoljak polaže vijenac na grob Savke Dabčević Kučar Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek