aplikacija 'SOM grad'

Vrbovec provodi digitalizaciju pravdanja namjenskih sredstava

13.03.2020 u 12:23

Bionic
Reading

Vrbovec će provesti potpunu digitalizaciju pravdanja namjenskih sredstava isplaćenih iz proračuna grada preko javnih poziva, najavio je u petak gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj prilikom potpisivanja ugovora o nabavci aplikacije 'SOM grad'

Zahvaljujući aplikaciji sve udruge u Vrbovcu kojima su nakon javnih natječaja dotirani iznosi iz proračana puno će jednostavnije i brže računima pravdati te iznose, a Grad će u realnom vremenu znati koliki je iznos kome dotiran, koliko je tko opravdao i sl.

Kralj je naglasio da će se korištenjem aplikacije ne samo pojednostaviti i ubrzati procesi u Vrbovcu, već i podići transparetnost na novu, višu razinu.

'Sada nas se više neće zatrpavati silnim registrima, već će sve biti digitalizirano i odmah vidljivo svima u procesu. Drago nam je čuti da se sustav misli dodatno nadograđivati i nadam se da će povratne informacije s terena biti od pomoći', dodao je gradonačelnik.

Direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić izrazio je zadovoljstvo što je Vrbovec prepoznao rješenje koje su razvijali u ZICER-u, Zagrebačkom poduzetničkom inkubatoru.

'SOM sustav je u potpunosti razvijen i osmišljen u Hrvatskoj, to je aplikacija koja omogućuje da udruge vode cijeli operativni dio vlastitog djelovanja kroz par klikova. Razvili smo je sredstvima EU fondova', kazao je Gašparić.

Naša je intencija da kroz taj sustav već iduće godine budu provedeni i natječaji i da se cijela gradska birokracija potpuno digitalizira, dodao je.

Ukupno bi sustavom trebalo biti obuhvaćeno 85 pravnih subjekata u Vrbovcu, koji dobivaju određene financijske iznose iz proračuna. Prije Vrbovca, SOM sustav su implementirali Bjelovar, Sisak, Vodnjan i Rovinj, ali zasad samo za sportsku djelatnost.