nesavjesni vozač u krku

Vozio pijan unatoč zabrani, mora platiti 30.000 kuna te ostao bez vozačke na godinu i pol

22.08.2019 u 11:49

Bionic
Reading

Nesavjesni vozač automobila, koji je već prije bio kažnjavan zbog prometnih prekršaja, u žurnom je postupku kažnjen s 30.000 kuna zbog novih prekršaja, izvijestila je PU primorsko-goranska

Policija je u Krku 20. kolovoza zaustavila osobno vozilo marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin starosti 56 godina te je utvrdila kako je upravljao njime dok mu je na snazi bila zabrana upravljanja vozilom B kategorije.

Vozač je bio vidno alkoholiziran, a odbio je testiranje na alkohol u organizmu, navodi se u priopćenju PU primorsko-goranske.

'Spomenuti vozač je isključen iz prometa, a kako je utvrđeno da je već ranije sankcioniran zbog počinjenja prometnih prekršaja uhićen je i tijekom jučerašnjeg dana (srijede) doveden na Općinski sud Crikvenica, Stalna služba u Krku. U žurnom postupku presudom navedenog suda izrečena mu je novčana kazna u ukupnom iznosu od 30.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 18 mjeseci', izvijestili su iz policije.