buran tjedan

Biciklist napuhao tri promila; četiri vozača uhićena zbog vožnje pod alkoholom i bez dozvole

19.08.2019 u 11:37

Bionic
Reading

Policijska uprava virovitičko - podravska obavještava da je na njihovom području tijekom proteklog tjedna evidentirano 10 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i tri lako. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač koji je odbio alkotestiranje

Ukupno su utvrđena 323 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 173 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.01 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 58 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u srijedu u 16.55 sati u Velikom Polju.Najveća brzina kretanja vozila od 120 km/h utvrđena je kod vozača osobnog automobila u nedjelju u 16.45 sati u Ulici ZNG u Virovitici na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 4 osobe od kojih 3 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.