redovna kontrola

Vozač teretnjaka krivotvorio propusnicu za suvozača; policija ga uhvatila kod Pitomače

01.04.2020 u 11:34

Bionic
Reading

Nakon što je u ponedjeljak u Vrbovskom za vozača teretnog vozila utvrđeno da je svom suvozaču krivotvorio propusnicu za napuštanje prebivališta ili boravišta, policija je isto jučer utvrdila i za vozača teretnjaka kod Pitomače

Virovitičko-podravska policija u srijedu je priopćila da je oko 18 sati u mjestu Dinjevac pri redovnoj kontroli na blokadnom punktu zaustavila teretno vozilo kojim je upravljao njegov 47-godišnji vlasnik.

Kao suvozač je sjedio 28-godišnjak, a izvršenom provjerom djelatnici Civilne zaštite posumnjali su u ispravnost njegove propusnice.

Policija je nakon istrage osumnjičila 47-godišnjeg vozača da je, nakon što je dao izraditi propusnicu za sebe kao vlasnika obrta, krivotvorio propusnicu za suvozača te ga lažno predstavio kao svoga zaposlenika.

Iz policije najavljuju da će 47-godišnjaka kazneno prijaviti zbog krivotvorenja isprave.

Isto se jučer dogodilo i u Vrbovskom u Gorskom kotaru, gdje je za 29-godišnjeg vozača utvrđeno da je krivotvorio propusnicu svom 25-godišnjem suvozaču, s lažnim podacima da je zaposlenik njegova građevinskog obrta.

Inače, Virovotičko-podravska županija do jučer je bila jedina hrvatska županija u kojoj nije bilo osoba oboljelih od koronavirusa, no zaraza je potvrđena ženi koja se nalazi u kućnoj karanteni.