SUDAR U ZAGREBU

Vozač se ničega ne sjeća, tramvaju otkazale kočnice?

10.01.2013 u 11:55

Bionic
Reading

U Zagrebu nema mira. Nakon jučerašnje eksplozije pod vlakom u Podsusedu, danas su se u Maksimirskoj sudarila dva tramvaja a pritom je ozlijeđeno 17 osoba. Pretpostavlja se kako su tramvaju otkazale kočnice te je udario u drugi

Do sudara dvaju tramvaja došlo je oko 11.30 u Maksimirskoj kod kućnog broja 82. Prema prvim informacijama s terena, 17 osoba je zatražilo liječničku pomoć, doznajemo od Ureda za upravljanjem u hitnim situacijama Grada Zagreba. ZET raspolaže brojkom od 19 ozlijeđenih.

Do nesreće je došlo kada je stari tramvaj broj 7 udario u novi niskopodni tramvaj, a razlozi će biti utvrđeni nakon završetka očevida. Nagađa se da su na starom tramvaju otkazale kočnice, ali Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a to nije želio komentirati.

'Ne mogu to komentirati prije nego što završi tehnički pregled vozila. moram naglasiti da je tramvajem linije broj 7 upravljao naš iskusni djelatnik s 19-godišnjim radnim stažem na tim poslovima', istaknuo je Jurić, koji je razgovarao s 47-godišnjim vozačem koji je na medicinskoj obradi u KB Dubrava.

Događaja se kaže, sa sigurnošću ne sjeća, a u krvi nije imao alkohola. Prema posljednjim informacijama iz ZET-a, liječničku pomoć zatražilo je 19 osoba, a na hitnom prijemu u KBC-u Zagreb potvrdili su kako je riječ o lakšim ozljedama. Tramvaji su prilično oštećeni, a promet koji je zbog nesreće bio obustavljen dijelom Maksimirske ulice, normaliziran je oko 12:30 sati.

U protekla 24 sata obavljen je očevid u 24 prometne nesreće. U dvije prometne nesreće jedna je osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena. U 22 prometne nesreće nastala je samo materijalna šteta, doznajemo iz PU zagrebačke.