kampanja wwf-a

Volite prirodu kako ne bi nestala: Lastovo, Telašćica, Krka i Grabovača među najljepšim prirodnim atrakcijama u regiji

13.02.2022 u 23:15

Bionic
Reading

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF u ponedjeljak, na Dan zaljubljenih, pokreće regionalnu kampanju "Voli ili izgubi" („Love It or Lose It“) kojom poziva da volimo prirodu kako ne bi nestala.

Kampanjom "Voli ili izgubi" u WWF-u proglašavaju 2022. ključnom godinom da svojim djelima pokažemo ljubav prema prirodi, o kojoj ovisi cijelo čovječanstvo.

"U skladu sa svojom misijom zaštite divljih životinja i izgradnje budućnosti u kojoj ljudi žive u skladu s prirodom, WWF kampanjom predstavlja područja naše regije bez kojih bi ona bila u potpunosti drukčija: Jadransko more, netaknute šume, čiste rijeke, zaštićena područja koja nam osiguravaju stabilnu klimu te dinarski krš. Mnoga od tih mjesta nestat će ako nastavimo sa štetnim djelovanjem - od nekontrolirane sječe šuma, regulacije rijeka, prelova do zagađenja zraka", ističe u priopćenju WWF Adria.

"Vrijeme je da prirodi pokažemo ljubav. Ljubav je najdragocjeniji resurs koji imamo i bez nje ne možemo napredovati. Kada nešto volimo, želimo to i zaštititi. Ono što volimo poštujemo i čuvamo. Pokazujući ljubav prema prirodi, možemo pomoći osigurati njezin opstanak, a to nam je neophodno i za naš opstanak", poručuje direktorica komunikacija u WWF Adriji Petra Boić Petrač

Najavljuje da će WWF tijekom cijele godine kroz regionalnu kampanju "Voli ili izgubi" („Love It or Lose It“) predstaviti specifična mjesta naše regije.

  • +3
Tportalov bloger Dražen Breitenfeld u Nacionalnom parku Krka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dražen Breitenfeld

Od krških fenomena poput nacionalnih parkova Triglav, Krka ili Prokletije, pećina poput Grabovače, Vjetrenice ili Postojnske jame, slatkovodnih ekosustava poput Skadarskog jezera ili Europske Amazone koju je UNESCO prošle godine proglasio petodržavnim rezervatom biosfere, nevjerojatnih šumskih područja nacionalnih parkova Sutjeska ili Tara, do prekrasnih morskih parkova kao što su Lastovo ili Telašćica.

WWF u kampanji, koja je objavljena na stranici wwfadria.org, koristi novu verziju pjesme Elvisa Presleya „Love Me Tender“ koju je otpjevao američki kantautor K.S. Rhoads. Uz dva videa, kampanju će pratiti niz objava za društvene mreže s kojima će WWF podizati svijest neophodne zaštite naše jedinstvene prirode.