POVIJESNA ODLUKA U SAD-U

Vojni kapelani sklapat će istospolne brakove!

Uss enterprise mornari američka mornarica

Uss enterprise mornari američka mornarica

Izvor: Sipa Press / Autor: SIPA USA/SIPA

Pentagon se nada kako će tijekom ljeta ukinuti pravilo 'Ne pitaj, ne pričaj', a kapelane će izučiti do kraja lipnja kako bi mogli sklapati istospolne brakove

Američka mornarica dozvolit će svojim kapelanima da sklapaju istospolne brakove čim vojska ovo ljeto službeno makne zabranu. Dopis je potpisao admiral Mark Tidd. Vodič služi kapelanima kako bi se upoznali s novim procedurama koje će se uvesti, dok će se pravilo 'Ne pitaj, ne pričaj' ukinuti. Prošao je rigorozne pravne kontrole.

'Baza ima neutralnu seksualnu orijentaciju. Ako je baza locirana u državi koja dozvoljava istospolne brakove, baza teoretski može sklopiti takav brak', piše u dopisu. Međutim, pravilo nije obavezno, piše Fox. Kapelan može odbiti ako se ne slaže s njegovom religijom.

Kongresnik Todd Akin poslao je priopćenje kako pravilo mornarice krši zakon iz 1996. koji definira brak kao zajednicu muškarca i žene. Ako država legalizira istospolni brak, federalni zaposlenici ne bi smjeli raditi nešto što nije priznao federalnim zakonom.

Pentagon se nada kako će tijekom ljeta ukinuti pravilo 'Ne pitaj, ne pričaj', a kapelane će izučiti do kraja lipnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi