BENEDIKT XVI U ZAGREBU

Vodič za vožnju ZET-om tijekom Papina boravka

02.06.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Osim policije i sigurnosnih službi, pune ruke posla oko dolaska Benedikta XVI u Zagrebu imali su i imat će i podružnice Zagrebačkog holdinga (ZGH). Uz uobičajeno ušminkavanje grada i zavarivanje šahtova, posebno su se pripremili u ZET-u u kojem su spremni za prijevoz 150 tisuća hodočasnika, koliko očekuju da će koristiti gradski prijevoz

Zbog Papina dolaska, neke tramvajske i autobusne linije vozit će izmijenjenim trasama, a neke će biti ukinute. Detaljan pregled svega vezanog uz javni prijevoz možete pronaći klikom na link.

'Prije tri mjeseca u ZGH je oformljen tim od deset direktora koji je radio na organizaciji svega što je bilo potrebno za Papin dolazak. Oko četiri tisuće djelatnika ZGH sudjelovalo je u obavljanju svih poslova koje smo uspješno priveli kraju. Zagrebački velesajam spreman je prihvatiti deset tisuća mladih hodočasnika, a ZET prevesti 150 tisuća putnika.

O troškovima koje je imao ZGH još je prerano govoriti, ali je sasvim izvjesno da će oni prijeći milijun kuna. No, valja naglasiti da ZGH Papin dolazak ne tretira kao komercijalni događaj i sve nastale troškove nećemo obračunavati po komercijalnoj cijeni, već ćemo naplatiti samo tehničke tekuće troškove', kazao je direktor službe sigurnosti ZGH Joško Morić.

U ZGH-u ističu da će u dane Papina boravka u svim podružnicama biti osigurana dežurstva 'zlu ne trebalo', a na upit je li korištenje ZET-ova prijevoza u subotu i nedjelju besplatno odgovaraju da nije.

'Noćne tramvajske linije vozit će pojačano, prometa preko Jelačić placa u subotu neće biti, a autobusni terminal Kaptol oba dana bit će premješten na Kvaternikov trg', zaključio je direktor prometa u ZET-u Ivan Miličević.