poplava

Voda se povači s našičkog područja: U kućama je bila visine preko metra, pala enormna količina kiše

19.07.2021 u 21:16

Bionic
Reading

Stanje na našičkom području, gdje je nevrijeme praćeno obilnom kišom u ponedjeljka poslijepodne prozuročilo poplave, trenutačno je dobro i voda se povlači, izvijestili su predstavnici županijskoga Stožera civilne zaštite, lokalne samouprave i Hrvatskih voda

Načelnik Županijskoga stožera i dožupan Mato Lukić nakon obilaska terena izjavio je novinarima kako je stanje na našičkom području za sada dobro, voda se povlači pa se nadaju da će biti sve u redu.

Istaknuo je da je u vrlo kratkom vremenu pala ogormna količina oborina, rekavši da su sve ekipe na terenu i čine sve što mogu.

Našički gradonačelnik Krešimir Kašuba ocijenio je kako je našičko područje pogodila elementarna nepogoda, jer je u roku od par sati pala velika količina oborina, što je prouzročilo poplave.

Također je istaknuo da su sve službe su na terenu, javna te dobrovoljne vatrogasne postrojbe iz Našica, ali i iz drugih gradova.

"Stanje je pod kontrolom, ali je puno šteta na obiteljskim kućama u kojima je razina poplavljenih voda jedan metar ili više", rekao je Kašuba. Dodao je da oborine prestaju, razina vode se smanjuje pa gradonačelnik vjeruje da u narednim satima više neće biti opasnosti.

  • +7
Poplava kod Našica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mario Filipović

Direktor osječkoga vodno-gospodarskog odjela Hrvatskih voda Željko Kovačević ponovio je kako je u vrlo kratkom vremenu pala iznimno velika količina oborina ustvrdivši kako se je teško boriti protiv toga.

Poplava u Našicama Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

"Činimo sve što možemo da se stanje što prije dovede pod kontrolu. Optimisti smo, jer po našem sudu vodni val prolazi, pratit ćemo situaciju i u narednim satima činiti sve kako bismo prevenirali neke moguće neželjene posljedice za građane Našica i okolice", poručio je Kovačević.

Rekao je kako su nepogodom posebno bila pogođena naselja Donja Motičina i Zoljan, što je sve iznenadilo jer na tom području do sada nije bilo poplavama ali, najavio je Kovačević, vidjet ćemo što u budućnosti možemo popraviti u tim naseljima kako bi se spriječile poplave.

  • +11
Poplava kod Našica Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL