palo ukupno 128 litara kiše

Kiša potopila našički kraj: Poplava ugrozila kuće, one starije se urušavaju

19.07.2021 u 17:36

Bionic
Reading

Nevrijeme praćeno obilnom kišom pogodilo je poslijepodne našičko područje, a velika količina oborina i bujični potoci uzrokovali su poplave u nekoliko naselja, ali je situacija trenutačno pod nadzorom, doznaje se u osječkom područnom Centru 112

Stanje je trenutačno pod nadzorom. U osječkom Centru 112 istaknuli su da su sve vatrogasne postrojbe s našičkoga područja na terenu, dosta snaga povučeno je i iz drugih gradova i općina svi čiste i ispumpavaju kanale i podrume.

  • +7
Poplava kod Našica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mario Filipović

Vatrogasci i ostale službe saniraju sitauciju na području Martina, Donje Motičine, Feričanaca, a u Martinu je, na zahtjev vatrogasaca, oko 17 sati zatvorena lokalna prometnica, kako bi vatrogasne snage mogle neometano ispumpavati i čistiti kanale i podrume.

Poplava u Našicama Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Iako je situacija trenutačno pod nadzorom u Centru 112 upozoravaju da je teško predvidjeti kako će biti tijekom noći, jer su moguća opasnost bujični potoci koji se slijevaju s Papuka i Krndije.

U osječkom područnom Centru 112 navode kako za sada nema dojava o ozlijeđenim građanima ili djelatnicima žurnih službi.

  • +11
Poplava kod Našica Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba izjavio je Hini da se voda polako povlači nakon što su prestale oborine. Istaknuo je da su štete nastale prije svega zbog ulaska vode u obiteljske kuće, a naknadno će se detaljno utvrditi.

"Aktivirali smo sve žurne službe, a najveću ulogu imali su našički vatrogasci iz javne profesionalne postrojbe. U roku od nekoliko sati pala je ogromna količina oborina, koju kanali nisu mogli primiti", rekao je Kašuba dodavši kako je najkritičnija situacija bila je u naseljima Zoljan i Martin.