PROJEKT MARTINKOVAC

Vlasnicima predano 90 novoizgrađenih POS-ovih stanova, cijena za poželjeti

27.04.2023 u 13:11

Bionic
Reading

Vlasnici novih 90 stanova izgrađenih po modelu društveno poticane stanogradnje u riječkom naselju Martinkovcu, po cijeni od 1353,77 eura za četvorni metar, u četvrtak su preuzeli stanove za koje su im na prigodnoj svečanosti uručeni ključevi

Ključeve su im uručili gradonačelnik Marko Filipović i ravnatelj gradske Agencije za društveno poticanu stanogradnju Grada Rijeke Hrvoje Šćulac.

"Omogućili smo da 90 riječkih obitelji, po uvjetima koji su značajnije bolji od tržišnih, steknu prvu nekretninu i riješe važno stambeno pitanje," rekao je gradonačelnik Filipović i zaželio novim vlasnicima da što prije usele u nove stanove.

U projektu POS Martinkovac izgrađene su tri zgrade s 90 stanova, od kojih je 36 jednosobnih s dnevnim boravkom te 54 dvosobna stana s dnevnim boravkom.

Zgrade imaju po šest etaža, od kojih su u jednoj spremišta, a prizemlje i četiri kata namijenjena su stanovanju.

Uređeni su pristupni putevi, parkirna mjesta za stanare i okoliš novih zgrada.

Grad Rijeka osigurao je za taj projekt, vrijedan ukupno oko 7,2 milijuna eura, građevinsko zemljište i uređenje komunalne infrastrukture u vrijednosti od oko 585 tisuća eura.

Oko 1,5 milijuna eura osigurano je iz državnog proračuna, a ostatak novca je iz vlastitih sredstava ili kredita kupaca.

U projektnu dokumentaciju i izgradnju cesta i pripadajuće komunalne infrastrukture, Gradska uprava je na području Martinkovca uložila još 1,6 milijuna eura.

  • +7
Rijeka: Primopredaja 90 POS-ovih stanova na Martinkovcu Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Riječka Gradska uprava se u izgradnju stanova po modelu društveno poticane stanogradnje uključila 2001. te je do sada, zajedno sa novim stanovima u Martinkovcu, po tom modelu u Rijeci izgrađeno 676 stanova.

Sljedeći projekt, kojeg će provoditi gradska Agencija za društveno poticanu stanogradnju, je izgradnja oko 30 stanova na Zametu.

Kako je rečeno, završena je imovinsko-pravna priprema i izmjena prostorno-planske dokumentacije pa se očekuje početak postupka javne nabave za projektiranje i gradnju, a početak izgradnje planira potkraj 2023.